5 начина да организирате кухнята без шкафове

Нямате нужда дори от отворени рафтове  

2950

Освен оформлението и принадлежностите, изключително важно за собствениците в една кухня е пространството за съхранение, с което разполагат. И няма как да сме изненадани, при положение, че има толкова много неща за организация като храна, посуда, съдове за готвене. Слагането на десетки шкафове обаче не е опция за малките жилища, което не означава, че трябва да живеете в хаос. Просто има няколко идейни начина, с които да подредите стаята.

Пегборд стена

Бюджетна и неочаквано стилна опция, пегбордът е чудесен за ъгъла за готвене. С него не само всичко ще бъде на една ръка разстояние, но и ще освободите място на плота.

Кошове

Ако  имате деца, е важно да държите определени предмети на недостъпно място. Същевременно трябва да е достатъчно ниско, за да е удобно за по – големите. С кошница ще успеете да организирате ефективно и удобно стената.

Съвет: Може да етикирате кошовете, ако са непрозрачни, за да не се чудите къде, какво сте оставили

Куки

Не позволявайте на тенджерите и тиганите да заемат работната площ в кухнята. Закачете ги над печката, за да имате организирана и удобна кухня.

Кошници за кулинарните книги

Нямате място за колекцията ви от готварски книги? Просто ги аранжирайте в плетени кошници. Така ще имате чудесни аксесоари и ще намерите място за любимите четива.

Мобилна количка

Почистващи препарати, подправки, съдове. На подобна количка може да подредите какво ли не и дори да я използвате като допълнителен плот. 

Сподели: