Естествени и лесни начини за детокс на тялото

Естествени и лесни начини за детокс на тялото
Източник: unsplash.com

Намираме се в онова време на годината, в което започваме да мислим как да се освободим от няколко излишни килограма, натрупани неусетно през зимните месеци. Един от най-лесните и щадящи начини за това е детоксът. Но той не трябва да бъде свързван само с глад, сокове и тайнствени билки. Може да направите такъв, без да прибягвате до екстремни методи.

6 начина да детоксикирате дома си

Новата година е идеалното време да загърбим старите навици и да поставим началото на нещо ново, различно, трансформир...

12/01/2018

Предлагаме ви няколко лесни и изпитани начина, с които ще се почувствате по-здрави и по-енергични с естествен детокс.

Възстановете тялото си чрез релаксация

Диетата на политиците

Уинстън Чърчил   Съвременните диетолози биха се ужасили, ако знаеха какво яде известният британски премиер. Чъ...

16/09/2022

Детоксикацията е свързана най-вече с храна и хранене, но тя не се ограничава до това, което слагате в устата си. Детоксикацията е и за подмладяване. Ако има начин да възстановите тялото си, това е чрез почивка и релаксация. Повечето неща, които вредят на тялото ни, са свързани със стреса, така че е важно първо да се отървете от него. ОПитайте се да си набавяте необходимото количество качествен сън през нощта. Може също така да си създадете навик да медитирате поне петнадесет минути на ден. Йога също е забавен и ефективен начин за подмладяване и възстановяване на тялото ви.

Чисто хранене 

Храната играе голяма роля в процеса на деток. Затова една от първите стъпки е премахването на боклуците - преработена храна, захар, рафинирани въглехидрати. Елиминирането на кофеина, млечните продукти и алкохола също е огромна стъпка, която ще ви помогне в процеса на детоксикация. Отначало може да е трудно, но в крайна сметка ще ви направи по-фокусиране и ще ви даде повече енергия.

Зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, ядки, семена, бобови растения - това са само част от целите, чисти и пресни храни, които трябва да консумирате, за да подхранвате тялото си, за да му помогнете в детоксикацията.

Бъдете активни 

Всички знаем, че упражненията могат да бъдат от полза за човешкото тяло. По отношение на детоксикацията, те помагат, като се избавите от нежеланите мазнини от тялото и за изчистване на кожата чрез изпотяване. Упражненията не само ви помагат да отслабнете - те също така подобряват стойката, повишават фокуса, настроението ви и енергията. Създайте си навик да правите упражнения всеки ден, поне по тридесет минути.

Пийте вода

Крайъгълен камък за всеки ефективен процес на детоксикация е не друг, а универсалният елемент - водата. Един добър детокс изисква да бъдете хидратирани. Това помага за повишаване на ефективността на храносмилателната система, както и на черния дроб, чиято основна функция е да освободи тялото ви от токсини и отпадъци. И ако обикновената вода не ви е вкусна, може да добавите лимон или да изберете зелен чай. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...