5 грешки в дизайна на трапезарията, които трябва да избягвате

5 грешки в дизайна на трапезарията, които трябва да избягвате
Източник: unsplash.com

Ако се чудите защо вашата трапезария не е това, което сте очаквали и има нещо, което ви дразни, но не може да рaзберете какво е, най-вероятно се дължи на дизайна. Неволно много хора допускат малки грешки, които се оказват решаващи за цялостния вид на помещението

Идеи за осветлението в трапезарията

 Тройка висящи осветителни тела в матов цвят Еднакви по стил и цвят осветителни тела, на различна височина и ...

07/05/2016

Ето някои от тях:

Слагате неправилен размер килим

5 идеи за компактни трапезарии

Малката площ в жилището често ни ограничава в оформлението на кухнята. На много малка площ трябва да разположим малка...

11/08/2016

Не всеки килим е подходящ за вашата трапезария. Когато избирате такъв, заложете на семпъл модел, тънък и лек, за да не затрудните движението на мебелите в стаята.

 

Твърде формално проектиране на пространство

Не е тайна, че днешните трапезарии не изпълняват същата функция, която са изпълнявали някога. Създайте пространство, което да отговаря на начина ви на живот. Дали ще бъде тип всекидневна, с офис кът или част от кухнята, направете я максимално удобна.

Светлини с грешен размер

Много често лампите, висящи над масата за хранене, е или твърде голяма, или твърде малка за пространството. Всичко е свързано с визуалния баланс и атмосферата в трапезарията. Твърде слабата светлина ще направи стаята мрачна, а силната – ще създаде усещане за дискомфорт.

Експертите съветват наред с осветително тяло над масата за хранене, да закачите аплици, да сложите осветление под шкафа и лампи с регулируема светлина.

Скучна визия

Забавлявайте се и експериментирайте с цветове, шарки и текстури. Шареният килим е чудесен ако децата са малки и опасността от петна е голяма, а заедно с това добавя на стаята индивидуалност.

Мебели, които не са в мащаб

Винаги е важно да вземете предвид мащаба, когато обзавеждате всяка стая в къщата. В трапезарията избягвайте столовете, които са прекалено тежки. Не слагайте нищо излишно, за да не стане стаята прекалено претъпкана. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...