Как да почистите стъклото на душ кабината

Как да почистите стъклото на душ кабината
Източник: unsplash.com

Петна от твърда вода, утайка от сапун и плесен могат лесно да се натрупат по вратите на душ кабината поради постоянния контакт с вода, но само с няколко консумативи от шкафа, можете да ги почистите така, че да заблестят.

Защо завесата за душ е по-добра от душ кабината

Предстои ви ремонт или освежаване на банята. И един от въпросите, които трябва да решите е, какво да сложите – ...

19/11/2019

В идеалния случай вратите на душ кабината – както стъклени, така и акрилни – трябва да се почистват след всеки душ, за да изплакнетеостатъците от сапун. Едно просто избърсване с чистачка за стъкла ще направи голямото почистване по-лесно.

Вижте нашите съвети за ефективно и бързо почистване.

Бързо почистване на мръсната душ кабина

Почистването на стените на банята е една от най – омразните задачи за всяка домакиня. Факт е обаче, че се налаг...

08/02/2020

С оцет

Загрейте оцета и го смесете със сапун за съдове

Загрейте 1 чаша дестилиран бял оцет в за микровълнова фурна за 30 до 45 секунди. Изсипете топлия оцет в бутилка със спрей и добавете няколко капки течност за миене на съдове. Напръскайте вратите на душ кабината, оставете разтвора да престои и да действа поне пет минути. Изтъркайте, изплакнете и избършете вратите

С лимонов сок

За да направите свой собствен лимонов почистващ разтвор, смесете три супени лъжици лимонов сок на чаша топла вода в купа. Нанесете разтвора, изтъркайте и подсушете: Започвайки от горната част на вратата на душа, напръскайте разтвора. Изчакайте пет минути, след което изтъркайте с гъба. Не е необходимо изплакване, просто подсушете и почистете вратата с микрофибърна кърпа.

С амоняк

Амонякът често е водеща съставка в продуктите за почистване на прозорци, защото оставя блясък без следи.

Смесете разтвор на амоняк: Комбинирайте 1 супена лъжица домашен амоняк с 1 литър топла вода в спрей бутилка. Уверете се, че има много добра вентилация, преди да използвате разтвора на амоняк. Напръскайте, изтъркайте и изсушете: Напръскайте топлия амонячен разтвор. Изчакайте пет минути, след което изтъркайте вратите с гъба. Подсушете вратата с микрофибърна кърпа.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...