Tенденции в кухнята, за които трябва да забравите

Tенденции в кухнята, за които трябва да забравите
Източник: unsplash.com

Искате модерна кухня и се стремите да внесете всички онези елементи, които я определят като такава. Но  има редица тенденции, които определят стила на сърцето на дома и ако доскоро някои са били актуални, днес изглеждат демоде.

Няколко практични идеи за кухнята ви

Ако сте начинаещ готвач и ви предстои да изберете дизайн за кухнята си, ще трябва да подходите към задачата внимателн...

26/05/2016

Истината е, че стилът на кухнята често определя стила на целия дом. Вижте кои са грешките, които да избягвате, за да не направите онези скъпи грешки, които бързо ще остареят с времето на вашия дом.

Остарели тенденции в кухнята

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Както при всяка тенденция в дизайна, трябва да решите кои да следвате и кои да пропуснете. Тези кухненски тенденции, макар и да не са напълно изчезнали от сегашния кухненски пейзаж, са на път да остареят.

Бели кухни

Белите кухни, които някога са се смятали за чисти и модерни, сега изглеждат стерилни, лишени от индивидуалност и прекалено използвани. Освен това те са трудни за поддръжка, тъй като върху белите шкафове и плотове личи всичко.

Изберете по-топли, по-текстурирани и земни тонове като дърво и земни тонове. Ако все пак предпочитате бялото, опитайте екрю или слонова кост или дори малко по-тъмен вариант като светло бежово. Това все пак ще създаде лек кухненски вид без грубостта на ярко бялото.

Гранитни плотове

Гранитът е твърда повърхност от естествен камък, която е практически неразрушима, когато я използвате като кухненски плот. Много хора го предпочитат, въпреки че  изисква известна поддръжка. Друг вариант от висок клас, който набира популярност, е естественият кварцит.

Шкафове в традиционен стил

Шкафовете в традиционен стил, с богато украсени детайли, панели, декоративни корнизи и дръжки, изглеждат твърде тежки в модерния и дори рустикален кухненски дизайн. Вместо това, по-елегантните и изчистени стилове на шкафове са най-популярният избор за дизайн на кухни. В модерните и съвременни кухненски стилове вратите на шкафовете с плосък панел ще бъдат най-търсени.

Плочки тип „метро“

Класическите правоъгълни плочки винаги ще бъдат привлекателни, но днес е по-добре да изберете по-топли и по-текстурирани модели.

 

Отворени рафтове

Отворените рафтове бяха популярна тенденция и все още се използват като кухненски детайл, но много дизайнери на кухни залагат на нормалните рафтове над плота. Отворените рафтове събират прах и мръсотия върху съдовете за готвене, което налага по-често почистване.

По-популярните опции днес включват подобни на килер шкафове и други затворени модели, които дават по-чист и по-рационализиран външен вид. Ако все още харесвате външния вид на рафтовете, малък ъглов рафт или комплект рафтове - витрини ще внесат стил в цялостния дизайн на кухнята.

 

Матово черни дръжки и кранове

Матово черният модел се използва широко в модерния и съвременен дизайн. Той допълва топлите метали като месинг и злато.

 

Твърде много сиво

Монохромната сива кухня може да работи добре в модерен или индустриален дизайн, но тенденцията е към по-органични, топли и нюансирани цветови палитри. Ако харесвате сивото, изберете топъл сив цвят и го смесете с други земни тонове. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...