5 технологични иновации, които ще променят кухнята ви

Бъдещето вече е тук

2779

Представете си хладилник, който може да пазарува вместо вас. Или миялна машина, която се наглася според съдовете. Или кафемашина, която ви дава точно толкова кофеин, от колкото се нуждаете.

Бъдещето на кухнята е в умните уреди и приложения, в нашия телефон или таблет. Как изглежда супер технологичната съвременна кухня и каква най-вероятно ще бъде кухнята, която след години ще бъде част от нашите домове, може да разберете от следващите редове.

Кухненски плот, който е и тъчскрийн

Подобен плот беше лансиран още през 2014 г от Whirlpool. Той изглежда като нормален плот, но всъщност е голям тъчскрийн, на който може да зареждате рецепти, да пускате музика и дори да поръчате вечеря.

Хладилник, който прави списък за пазар вместо вас

Този хладилник има камера, която прави снимка всеки път, когато затворите вратата. Тази снимка се изпраща на телефона ви и така знаете какво да купите. Освен това умният уред ще ви предупреди ако имате храни, които стоят твърде дълго. А, и най-хубавото – разполага с 21 инчов таблет.

Миялна машина, която прави животът ви с 66% по – лесен

 

Модел миялна на LG предлага три конфигурации, които позволяват да променяте подреждането, за да сложите различните по форма съдове. Защото не всичко, което искате да измиете е чиния или купа.

Кафемашина, която знае от колко кофеин се нуждаете

 

Тази иновативна кафемашина се свързва с вашия фитнес тракер и установява колко кафе да ви зареди, в зависимост от това колко сте спали. Освен това тя знае кога ще се събудите, за да бъде кафето ви готово 10 секунди преди това.

Плот, който предлага рецепти, базирани на остатъците храна

ИКЕА си партнира с университета "Лунд" в Швеция и Айндховенския технологичен университет в Холандия, за да създаде "кухнята на бъдещето", а резултатът беше "Концепция Кухня 2025". Част от кухнята е "таблицата за живот" - маса / маса за хранене / плот за готвене, която ви позволява да затопляте храната директно върху нея, предлага какво да готвите на базата на остатъците, измерва съставките и дава съвети как да приготвите яденето, както и как да се справите с някои продукти (например как да изрежете манго). Тук също така се включва "система за разумно унищожаване", която има компост и система за отпадъци.

.

Сподели: