Искате да отслабнете? Ето как да намалите калориите

Искате да отслабнете? Ето как да намалите калориите
Източник: unsplash.com

Всеки, който иска да отслабне знае, че всичко е въпрос на математика - по- малко храна = по- малко калории = отслабване. Но при всички тези числа отслабването може да бъде доста объркващо и трудно.

7 храни, които диетолозите няма да ядат

Свикнали смедаприемаме някои храни за здравсловни и смятаме, че може да хпаваме от тях в неограничени количества. Но ...

20/07/2020

Не се притеснявайте!

Намаляването на калории е по-лесно, отколкото бихте могли да си представите - след като разберете фактите.

Диетата на политиците

Уинстън Чърчил   Съвременните диетолози биха се ужасили, ако знаеха какво яде известният британски премиер. Чъ...

16/09/2022

Мога ли да отслабна само чрез намаляване на калориите?

Най-лесният начин да промените енергийния баланс е да ядете по-малки порции, да спрете безсмислени закуски и висококалорични напитки и да замените висококалоричните храни с по-нискокалорични.

Добре е също да добавите упражнения, за да увеличите калорийния си дефицит  и да отслабнете по-бързо. Но внимавайте! Тренирвките са полезни за тялото и трябва да бъдат част от здравословния начин на живот, но могат да доведат до увеличение на апетита. Затова внимавайте какво консумирате, за да не провалите програмата си за отслабване.

Затова преди и след трениривка включете много протеин, който да редуцира усещането за глад. 

Колко по-малко калории трябва да приемам?

Повечето експерти препоръчват да намалите приблизително 500 до 750 калории на ден, за да загубите до 500 гр на седмица.

За да постигнете целта си, трябва да следите колко калории приемате. Най-добре си водете дневник за храна – без значение дали е в тетрадка или приложение за смартфон.

Не се изкушавайте да намаляте твърде много калориите. Изключително нискокалоричните диети обикновено не водят до трайна загуба и могат да навредят на цялостното здраве.

Първо, те могат да повлияят на метаболизма, обричайки тялото ви в „режим на глад“. Когато ядете много по-малко, отколкото тялото ви се нуждае, метаболизмът ви се забавя, за да се приспособи към по-малкото енергия, която му давате. Това означава, че скоростта на загуба на тегло също се забавя. Няма да качите на тегло, като ядете по-малко, но може да отслабнете по-бавно, отколкото ако приемате правилния брой калории.

Освен това нискокалоричните диети влияят на дневното ниво на енергия и скоро ще се чувствате изтощени, ще се уморявате по – лесно и ще усетите липса на основни хранителни вещества.

Затова бъдете умерени и започнете с малки корекции, за да видите резултатите от реалното отслабване.

А кой е вашият начин за влизане във форма? 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...