9 гениални начина за използване на лак за коса, за които малцина знаят

9 гениални начина за използване на лак за коса, за които малцина знаят
Източник: pexels.com

Лакът за коса не е само за прическата. Оказва се, че той може да бъде полезен и за много други неща. Нека да видим няколко неочаквани опции за използването му.

9 причини да държите безцветен лак за нокти у дома

Почти няма жена, в чийто дом да не се намерят поне две – три шишенца с лак за нокти. Но ако сте почитатели на ц...

09/02/2019

1. Премахнете следи от козметика

Следи от червило, сенки за очи или фон дьо тен могат да бъдат измити от дрехите за нула време, ако замърсеното място се напръска с лак за коса. Освен следи от декоративна козметика, лакът за коса ще помогне и при свежи следи от случайно попаднала върху дрехите ви боя за коса.

Гениални нови приложения на училищните консумативи

Ако имате дете, почти сигурно е, че сте заобиколени от множество линии, моливи, гуми, пергели….т.е консумативи...

29/12/2017

2. Блестящи обувки 

Лакът за коса може да се използва за придаване на блясък на лачени обувки. А за да не се подхлъзват краката ви в обувки или сандали на висок ток, трябва леко да напръскате краката си със същия лак.

3. Оръжие срещу насекоми

Оса, паяк, хлебарка или всяко друго насекомо, внезапно открито в къщата, може да бъде неутрализирано за нула време, като го поръсите щедро с лак за коса.

4. Фиксатор на цвета

Лакът за коса е безценен артикул за артистите. С негова помощ можете да фиксирате цвета в картина, нарисувана с въглен или пастелни пастели. Освен това лакът за коса може да направи цветовете в картината по-наситени и да предпази рисунките от избледняване. Същият инструмент ще удължи живота на картина на асфалта, нарисувана от вашето любимо дете.

5. Средство за запалване

Ако огънят в камината не иска да пламне и нямате под ръка специални средства за запалване, напръскайте дървата с малко количество лак за коса. Просто направете това с изключително внимание, тъй като лакът е запалим.

6. Фиксиране на ципа

Ако ципът на дънките или панталона ви постоянно се разкопчава, поправете го с малко лак за коса.

7. Балони с хелий

Можете да удължите живота на балоните с хелий, като просто ги напръскате с малко количество обикновен лак за коса. Този трик ще запази формата им за дълго време и ще ги предпази от прах.

8. Почистване на кожени изделия

Лакът за коса ще ви помогне да премахнете петна от мастило или маркери от кожени предмети. Просто нанесете малко лак върху петното, оставете го за пет минути, след което използвайте суха мека кърпа, за да избършете внимателно лака. Ако не успеете да премахнете петното от първия път, повторете процедурата. Измийте останалото мастило и лак с влажна кърпа и намажете кожената повърхност с крем, за да върнете предишния блясък.

9. Почистете дрехите

Ако нямате лепкава ролка под ръка, можете да премахнете козината на домашния любимец от дрехите си с помощта на лак за коса. За да направите това, трябва да навлажнете добре чиста кърпа с лак и минете върху дрехите си, като изчеткате мъх. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...