5 грешки при почистване, които губят вашето време и усилия

5 грешки при почистване, които губят вашето време и усилия
Източник: AI

Почистването отнема време и усилия, но често това се дължи на грешки, които дори не осъзнаваме, че правим. Избягването им може да ви помогне да спестите и двете.

И тъй като поддържането на къщата чиста може да бъде удовлетворяващо, но самото почистване не е толкова забавно, най-доброто, което всеки от нас може да направи, е да се опита да направи процеса възможно най-бърз и лесен.

Вижте грешките, които всеки прави, но костват време и усилия

1. Търкате килима

Търкането може да бъде полезно, когато почиствате съдовете, но не и за килими! В този случай рискувате да вкарате петна по-дълбоко във влакната или дори да повредите самите влакна.

Вместо това нанесете препарат за почистване на петна върху петното и попийте с мокра кърпа. Това ще помогне да издърпате петното от килима, без да го повредите в процеса.

2. Почиствате прозорци с кръгови движения

За наистина чисти прозорци без ивици, не използвайте кръгови движения, за да ги почистите. Вместо това първо избършете повърхността с хоризонтално движение, а след това отново с вертикално движение.

 

3. Нетърпеливи сте

Малко търпение може да помогне много за постигане на впечатляващи резултати! Всичко, което трябва да направите е да изчакате 10-15-30 минути, за да видите резултата.

4. Използвате веро върху чугун

Добрият чугунен тиган е безценен инструмент в кухнята, но е важно да знаете как да се грижите правилно за него. Докато повечето кухненски материали могат да се почистват със сапунена вода, чугунът не е един от тях!

Сапунената вода ще премахне слоя върху повърхността на чугуна и може да доведе до залепване на храната.

5. Първо почиствате пода

Ако подовете са мръсни е изкушаващо да се съсредоточите първо върху тях. Всъщност най-ефективният начин да почистите стая е да започнете отгоре и да продължите надолу. По този начин не е нужно да се притеснявате, че ще посипете прах и мръсотия върху чистия под. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...