6 стъпки за разчистване на спалнята

6 стъпки за разчистване на спалнята
Източник: unsplash.com

Представете си, че се събуждате отпочинали и пълни с енергия всеки ден в чиста, подредена спалня. Защото качественият сън е пряко свързан с обстановката. За да поддържате такава спалня, е въпрос на навик и няколко дребни ежедневни навика, които да внесете.

В какъв цвят да боядисаме спалнята?

Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. Ето защо днес ще ви покажем няколко спални в...

25/12/2015

Почиствайте редовно

Колкото по-често почиствате, толкова по-малко време ще ви отнеме. Отделяйте 30 минути всяка седмица, за да се съсредоточите върху разчистването на спалнята си – можете да направите всичко наведнъж или да го разделите на три 10-минутни сесии през седмицата.

Уют и комфорт в малката спалня

Предстои ви да се нанасете в малък апартамент, в който спалното помещение е също така малко? Таите ли надежда, че ще ...

22/12/2015

Започнете с нощните шкафчета – отстранете всички предмети, които трябва да бъдат изхвърлени или рециклирани. Направете същото за горните части на вашите скринове и други повърхности.

Поддържайте пода чист

Хвърлените дрехи, обувки, книги и други предмети на пода създава море от визуален безпорядък във вашата спалня. За да избегнете стъпване в минно поле от безпорядък в спалнята, уверете се, че имате място за всичко - само не за пода. Това може да означава да добавите кукички на вратите и в гардероба си, да поставите малка лавица за книги или дълбока кошница за хвърляне на обувки или играчки на вашия домашен любимец, в които непрекъснато се спъвате.

Редовно почиствайте гардероба

Сортирането на излишните дрехи е нещо много полезно. За много хора това е трудна задача, но бъдете честни със себе си – ще облечете ли тази риза или просто не искате да я изхвърлите? Продайте я или я подарете. Ще се почувствате по-добре!

Приберете малките неща

Спалните са събирателна точка за предмети като часовници, обеци, книги и дреболии. Сортирайте, организирайте и съхранявайте такива в кутии или на специални поставки.

Инвестирайте в мебели със съхранение

Помислете за алтернативни решения, като мебели с вградено място за съхранение. Например, пейка с капак, който се повдига, поставена в края на леглото, не само осигурява място за сядане, но също така може да побере обувки или допълнително спално бельо, кърпи или всичко друго, от което се нуждаете по-рядко. Плетеният сандък може да се превърне в нощно шкафче с място за съхранение и място за книги.

Реорганизирайте пространството

Пренаредете или реорганизирайте мебелите в спалнята, за да ги направите по-функционални. Например:

Монтирайте телевизора на стената, вместо да го поставяте върху конзола или шкаф.

Преместете леглото в средата на стената, за да имате място от двете страни за нощни шкафчета.

Поставете малък скрин в гардероба (ако има място) за по-добра организация и освобождаване на място в стаята.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...