10 начина да направите кухнята да изглежда по – скъпа

Лесни промени за забележителен резултат

3515

Без съмнение кухнята е ключово място в съвременния дом и неслучайно все повече хора инвестират много не само в съвременни и модерни уреди, но и в качествени плотове, мебели и аксесоари.

Не всеки обаче може да си позволи скъпо обзавеждане на кухнята. Това не означава, че трябва да я лишите от стил и класа. Защото с няколко лесни трика може съвсем лесно да добавите лукс и очарование на помещението, без да харчите много.

Вижте какво да промените, за да добие кухнята ви луксозен и стилен вид.

Цветовете

Изберете два цвята за кухнята – един основен и един вторичен, които да не контрастират, а да са много близки. Заложете на крем, шампанско, опушено черно, в комбинация с бяло, сребристо или златисто. Помислете и за завършека - матов или гланцов, като в горната част на кухнята сложете гланц, а на долния ред – мат.

Дръжките

Ако нямате възможност за инвестиция в нови шкафове – помислете за смяна на дръжките. Уврете се, че новите пасват точно на дупките на старите, за да не изглеждат като кръпка. Не се страхувайте да смесвате метали. Например ако мивката или лампата е хром, дръжките може да са месинг.

Променете вратичките

Най-лесният начин да освежите шкафовете е, като ги боядисате. Ако смятате, че няма да се справите, наемете професионалист. В случай, че шкафовете са остарели, може да изрежете и сложите стъкло.

Съдове за показване

Ако имате възможност, инвестирайте в по - интересни рафтове, на които да изложите любимите си чаши или чинии.

Нови осветителни тела

Само с няколко по – интересни като модел осветителни тела може да придадете напълно нов вид на кухнята. Изберете според стила на помещението висящи или стенни, заложете на нестандартни модели или превърнете телата във фокусна точка.

Сменете кухненския гръб

След шкафовете,  кухненският гръб прави най-голямо впечатление в кухнята. С него може да придадете индивидуалност, а разнообразието от варианти е огромно – стъклен, плочки, бетон, мрамор…..

Променете гледката

Ако имате прозорец, който гледа към не много приятно място – заден двор или стар блок, залепете цветно фолио или направете мат стъкло.    

Променете плота

Ако имате възможност, инвестирайте в хубав плот – дървен, мраморен, бетон и дори корк. Когато разполагате с ограничен бюджет обаче може просто да го боядисате. На пазара се предлагат специални бои, с които може да осигурите висококачествено покритие.

Плодове

Купа свежи плодове като лимони или ябълки, портокали или грейпфрут има същия ефект като ваза свежи цветя, но доста по – дълготрайни. Експертите не препоръчват изкуствените, защото колкото и добра имитация да са няма да имат същото излъчване.

Аромат

Инвестирайте в няколко скъпи свещи или парфюмни пръчици, с които ще добавите елегантен аромат у дома, но и доза романтика.

 

Сподели: