Как да организираме кухнята за 30 минути

Създайте ред в кухнята само с няколко лесни стъпки

4449

Организацията на една кухня обикновено изглежда невъзможна мисия. Дори в малкото помещение има толкова много места, които са разхвърляни повърхности и остатъци от храна, мазнина. За да имате чиста и подредена кухня обаче не се нуждаете от цял ден. Нужни са само 30 минути. Прочете стъпките и се заемайте с бързата организация!

Започнете с нещо малко и бъроз: чекмеджетата с дрънкулки

Първо измъкнете съдържанието, махнете всичко старо и ненужно, а потребните неща върнете по местата им.

Прегледайте мястото под мивката

Бутилките от препарати прегледайте и изхвърлете тези, които са с изтекъл срок на годност. Подредете фолио, кутии, кърпи.

Прегледайте килера или шкафа, в който държите консервите

Бързо прoверете дали бурканите и консервите са в годност и изхвърлете негодните. Ако има някаква храна, която няма да консумирате – дайте я някого. Сортирайте отделно нещата за печене, чай, кафе, консерви….така, че са имате лесен достъп до всякo.

Повторете горната стъпка с хладилника и фризера

Съдовете по местата

Не става въпрос да размествате съдове, а просто да го подредите по местата им. Ако някой често употребяван съд е на неудосбно място – разместете.

Огледайте кухнята

Има ли нещо в кухнята, което не е на място – някоя блуза, кърпа или вещ? Махнете я. Най - лесният начин да поддържате подредено е да връщате нещата по местата им веднага след като ги използвате.

Почистет плотовете

Вече е подредено. Сега остава да забършете плота и пода, приберете измитите чинии.

Сега имате чиста и уютна кухня. Насладете й се.

 

 

Сподели: