10 начина да обновите кухнята без основен ремонт

Малки промени с голям ефект

17317

Кухнята е стаята, която най-често се нуждае от ремонт. Не само защото тенденциите при нея се променят много бързо, но и поради факта, че е помещението, което се ползва всеки ден, понякога се превръща в събирателно място за семейството, а нейната функционалност и удобство прави живота ни по – лесен.

Изградете или купете остров

Ако се нуждаете от повече шкафове и чекмеджета островът е  най-лесното решение. Ако нямате място в кухнята може да купите подвижен, който върши не по – лоша работа. 

Сложете нови кранове

Кранът на мивката е най- използваният аксесоар в кухнята. Неговата смяна е много лесна, а ако заложите на ефектен модел, ще придадете различна визия на мивката.

Пребоядисайте шкафовете

Шкафовете са най-голямата инвестиция в една кухня. Затова ако искате да спестите пари ги пребоядиайте или облепете с фолио.

Нови уреди

Алед като освежите шкафовете следващата стъпка е да смените уредите. Новите модели придават напълно нов вид на кухнята, а инвестицията в качествени фурна и котлони винаги се изплаща.

Боядисайте стените

Всеки интериорен дизайнер ще ви каже, че най- лесният и бърз начин да проемените едно помещение е като го боядисате. В кухнята смятаната на цвета може да окаже особено силно въздействие. Съчеатйте с цветовете на шкафовете, експериментирайте с нюансите и съобразете размера на помещението.

Добавете гръб

Само с помощта на ефектни плочки, които да залепите на стария гръб на кухнята, ще постигнете забележителна промяна.

По – добра организация с открити рафтове

Ако мястото не ви стига въпроски многото шкафове и кухненския остров, открите шкафове на някоя свободна стена са винаги добро решение.

Винил на пода

Продутите за подово покрите стават все по – иновативни. Винилът е евтин вриант, освен това е лесен за поддръжка и почистване.

Сменете осветителните тела

Няма да повярвате колко различна можеда изглежда кухнята само ако смените осветителните тела. Осветлението тук е много важно, обърнете внимание на мястото за работа и готвене.

Преобразете старият хладилник

Хладилнитците не са евтини. Ако ваишият работи, но външният му вид не е особено добър може да го преобразите с помощта на самозалепващо се фолио.

 

 

Сподели: