Тайните на щастливия интериор

Ефективни начини да създадете приветлива атмосфера, пълна с любов и щастие &...

4584

 „Щастлив е този, който е щастлив у дома“, казва една шведска поговорка. Ето защо това е добра причина да промените домашната среда. Може да започнете с малки неща – заобиколете се с любимите си цветове, аромати и звуци в къщата си, изхвърлете ненужните неща, подредете вещите, добавете любими предмети на изкуството и желаното спокойствие ще дойде. Умереността, принципите на съзнателната консумация и приемането на собствената уникалност са пътят към създаване на максимален комфорт, водещ до щастие.

Нека в къщата има повече неща, които отразяват уникалността на вашия характер и вътрешен свят.

Банята е чудесно място за намиране на спокойствие. Започнете сутринта си с хладйа вана или контрастен душ, за да се заредите с енергия. Вечер топлата баня с любимите аромати ще ви помогне да се отпуснете и да се подготвите за сън.  Декорирането на баня със зеленина е по-лесно, отколкото звучи. Много растения виреят добре в условия на липса на светлина и вентилация. Тъмнозелени кърпи, аксесоари и зелени плочки на акцентната стена ще ви помогнат да внесете цветовете на природата.

Помислете за спа аксесоари - ексфолианти, масла, соли, свещи и други, красиво съхранявани в големи стъклени буркани с капаци. Тяхната простота и изящество ще създадат атмосфера на спокойствие и ред.

Музиката често изразява емоциите ни много по-силно от думите. Пуснете любимите си песни у дома и ги слушайте с партньора си. Проучванията показват, че двойките, които са слушали музика заедно, са станали още по-близки. Слушането на успокояваща музика повишава нивата на серотонин и окситоцин в организма, вещества, наречени „хормони на щастието“.

 

Забелязали ли сте колко уютно и спокойно се чувстваме в хотелските спални, когато сме в командировки и пътувания? В хотелската стая няма нищо излишно, всичко е фокусирано върху идеята за сън и релаксация. Основната характеристика на хотелските спални е простотата, с  минимум мебели и декор, интериорът не е претоварен с детайли. Пренесете това и във вашата спалня.

 

За да преобразите дом, не е нужно да правите голям ремонт. Нови завеси, одеяла, възглавници и любими предмети на изкуството ще ви помогнат да създадете акценти и настроение. Картини и плакати в рамка, модерна графика и малки скулптурни предмети значително ще подобрят външния вид на стаята, придавайки й свежест и „интелигентност“.

В топлите и слънчеви сезони въздушните тъкани от студени нюанси освежават интериора, а в студения период ще бъдат подходящи топли и горещи тонове.

Възглавниците и килимите ще ви помогнат да създадете акценти. Най-простото решение е контрастният текстил, нюансите на цвета не са толкова важни за него, достатъчно е да вземете решение за орнаментите.

Сподели: