Идеи за малката баня

Стил за всяко помещение

3970

Банята мечта е постижима, дори и на най – малкото пространство. А това е възможно с правилно планиране, правилните цветове и ефектната декорация. С няколко оптически трика и внимателно подбрани мебели, и най-тясното пространство ще се превърне в уютно и удобно помещение.

От Deavita предлагат няколко хитри решения за малката баня, които са идеалният пример за това как за красотата и функционалността квадратните метри нямат значение.

Вместо традиционна врата, може да сложите плъзгаща се, като така ще спестите място при отварянето.

Заложете на душ кабина, която е изцяло стъклена, като така ще увеличите визуално пространството.

 Мивка, прикрепена за стената, а не моноблок, ще отвори пространството и ще създаде усещане на повече обем в банята.

Ако държите да имате вана, помислете за по – малка или за ъглова, ако място позволява. Така няма да губите от удобството на банята, макар и малка.

Възползвайте се от ъглите в малка баня, за да сложите мивката или шкаф. Така и на пръв поглед непотребното пространство ще бъде запълнено.

Важен компонент при обзавеждането на една баня е цветът. Заложете на светли и неутрални тонове и изберете кърпи в същия десен.

Ако е възможно, изберете кърпи и комплекти за баня от същия цвят. Инсталирайте вградени шкафове, стенни рафтове или огледален шкаф, за да използвате наличното пространство оптимално.

 

 

Сподели: