Ремонт на банята - вижте тези идеи за дизайн

Ремонт на банята - вижте тези  идеи за дизайн
Източник: unsplash.com

Ремонът на банята е сериозна стъпка – не само, че струва скъпо, но и е доста трдоемко начинание. В крайна сметка, една хубава баня добавя стойност към вашия дом и ще ви радва години напред. Затова, когато планирате ремонта, помислете дали да направите една или няколко от тези съществени промени, за да подобрите функционалността, съхранението и комфорта на пространството.

Топ 10 съвременни дизайни за баня

Градска баня с метро плочки Плочките от пода до тавана подчертават височината на помещението, докато монохромната ...

16/01/2016

Ето 15 идеи за ремонт на баня за вашия дом.

Изберете скрит резервоар

Най-цветните бани

Банята някога беше доста скучна – бели плочки, мозайка по пода, бойлер който няма как да не забележиш. Днес мо...

29/10/2015

Тоалетните със скрити резервоари са чудесни, особено за малки бани, тъй като дизайнът може да спести място. Техният елегантен вид също се вписва точно в модерния и съвременен дизайн на банята.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от RENOVIERUNG I Maisonette-Wohnung (@homestory_0941)

Използвайте малка, текстурирана плочка на пода на душ кабината

Ще имате много възможности за избор на подови настилки, стени и плочки, докато ремонтирате банята си. Най-важният избор за безопасност ще бъде подовата плочка на душа. Изберете малка, текстурирана плочка, но мислете и за това, да се почиства лесно.

Сложете прозорец при възможност

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gaia Miacola (@gaia_miacola_architetto)

Един от най-големите врагове на чистата баня е влагата, която може да доведе до мухъл и плесен. Въпреки че добрият вентилатор за баня ще направи голяма разлика, най-добрата вентилация е естествената.

 

Добавете вграден шкаф

Спечелете повече място за съхранение, като същевременно не жертвате елегантния вид с вграден шкаф или ниша.

 

Не забравяйте осветлението

Когато планирате преустройството на банята, помислете за промяна или добавяне към сегашното осветление, за да подобрите функционалността и настроението на пространството. Едно благоприятно подобрение на осветлението е димер за основните светлини.

Заложете на неутрални цветове

Когато избирате обзавеждане за баня по време на ремоделиране, ще се сблъскате с много възможности за избор. Разбира се, трябва да изберете телата, които ви харесват най-добре. Но е най-добре да се придържате към неутрални опции за основните елементи - например мивка, тоалетна, душ и вана.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ARQUITETURA & DESIGN (@arq_designer)

 

Внимателно обмислете материала на плота

Подобно на обзавеждането за баня, има и безброй опции, когато става въпрос за плотове за баня. Когато избирате материал за вашия плот, е важно да претеглите външния вид с функционалността.

Например, плотовете от естествен камък са доста скъпи, но също така са доста издръжливи. И те могат да се поберат с много различни стилове на дизайн. Изгледът на мраморните плотове се харесва на много хора, но мраморът е порест и се нуждае от редовно повторно запечатване. Ламинатните плотове са евтини, въпреки че не добавят много към стойността при препродажба. И плотовете с плочки могат да бъдат лесни за инсталиране, но фугите се нуждаят от често почистване.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ✜ SCANDINAVIAN INTERIOR DESIGN (@scandi_homes)

 

Избирайте аксесоари с мисъл

Когато избирате финалните щрихи за вашата нова баня, важно е да се уверите, че всички те вървят заедно, за да създадат един сплотен стил. Например, стремете се да изберете закачалки за хавлии в метални покрития, които се координират с крановете. И помислете за малко по-скъп дозатор за сапун, отколкото за стар пластмасов, който ще изглежда мърляв на фона на чисто новия ви каменен плот. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...