Шест кухненски принадлежности, които трябва да притежавате преди да навършите 30 години

Тези на пръв поглед простички и обичайни уреди са задължителна част от всяка ...

1005

1. Тел за разбиване
Телта е основен кухненски инструмент, но доста често купуваме различни видове, които буквално претрупват чекмеджетата. Това може да се промени ако изберете само този модел на CopperTango. Инвестицията в медната тел за разбиване си заслужава, защото спомага за оформяне на хубава яйчена пяна при разбиване, а олекотената му версия и формата я правят подходяща за разбиване както за студени, така и на топли сосове.


2. 9 см кухненски нож
Добрата колекция кухненски ножове е важна за всеки дом, но не всеки може да си позволи да инвестира. Нашият съвет е всяка година да си купувате по един нож докато съберете цялата колекция. Започнете с 9 см. WÜSTHOF Classic, защото е компактен, а острието му е подходящо за белене, рязане, почистване и оформяне на малки плодове и зеленчуци. Това е нож, който ще ви трябва всекидневно.


3. Класическо малко ренде
Това е едно от нещата, за които всеки мастър шеф ще се съгласи, че трябва да присъства във всяка кухня. Финото ренде на Zester/Grater е идеално за стъргане на сирене, джинджър, чесън или за оформяне на тънки резени сирене.



4. Гранитно хаванче
Гранитното хаванче е не само идеално за стриване на билки, подправки и други съставки, но също може да служи и като купа за сервиране. Материалът, от който е изработено запазва температурата и позволява да бъде използвано за печене във фурна или за охлаждане в хладилника. Това е нещо, което всяка кухня трябва да има.



5. Дигитална кухненска везна
Мерителните купи и чаши за чудесни, но заемат доста място и доста често дават отклонения, особено когато се отнася до печене. Инвестицията в дигитална везна е гаранция, че ще знаете точно какво готвите и гарантира добри резултати. Когато купувате везна избирайте модел, който преобразува различни мерни единици.



6. Дигитален термометър за храна
Това приспособление е идеално, за да предпазите семейството си от салмонела или всякакви рискове при приготвянето на месо. Все пак притежанието му си има и сладка страна – идеален е при готвене на шоколад, приготвяне на бонбони или ако искате да сервирате вино с точната температура.

Сподели: