6 често срещани грешки, които могат да унищожат и безупречния интериор

Не ги правете

6746

Може би всеки мечтае за интериор, с който да се чувства горд и с удоволствие да показва пред гостите си. Но често в желанието си да постигнем безупречен стил, прекаляваме с някои дизайнерски елементи, превръщайки дома си в парад на лошия вкус.

За да не се случи това, струва си да се обърне внимание на някои често срещани грешки, които могат да унищожат дори безупречния интериор.

1. Картини на платно

Трябва да се отбележи, че тук не говорим за картини с маслени бои или за лични фотографии, а за евтините композиции, изобразяващи цветя или пейзажи, тип ситопечат. Подобни картини не носят дълбочина или красота, не дават никаква стойност на дома. Ето защо е по-добре да се въздържате от закупуване на такива безлични декоративни предмети и да обмисляте внимателно какво слагате на стената си.

2. Лъскави повърхности

 

В действителност, в мебелите с огледални и лъскави фасади няма нищо лошо. Освен това, те са много популярни и напълно се вписват в интериора на съвременните домове. Всичко това е чудесно, но имат един недостатък – по тях остават следи от пръсти и личи и най- малката драскотина. Затова, ако тепърва обзавеждате, помислете дали имате възможност да ги поддържате.

3. Копринено или сатенено спално бельо

Поради неизвестни причини хората смятат бельото от коприна и сатен като мярка за лукс. За много дизайнери обаче те са проява на лош вкус. В допълнение, това спално бельо е много непрактично. Те се пързалят и при допир са студени. По-добре да дадете предимство на качествените комплекти, изработени от лен или памук.

4. Плюшени играчки

В къща, където има малки деца, плюшените играчки изглеждат хармонични. Но ако децата са израснали или просто нямате такива, големият брой плюшени играчки говорят за незрялост.

5. Големи огледала

Има мнение, че големи огледала близо до леглото или на тавана на спалнята говорят за нарцисизма на собствениците. В допълнение, твърде големи огледала правят стаята студена и незащитена, а спалнята е мястото, в която трябва да чувствате интимност и защитата. Затова се спрете на средни размери на огледалата и ги поставете далеч от леглото.

6. Изкуствени цветя

Колкото и да е качествено едно растение, то не носи никакъв живот в дома ви. изберете непретенциозни живо зелено растение, с което домът ви ще придобие напълно нов облик.

Сподели: