9 вещи, които носят нещастие в дома ви

Махнете ги веднага

19523

Имате ли понякога усещане, че у дома не може да намерите онова спокойствие, което търсите. Сякаш нещо тежи във въздуха и спира позитивната енергия, а колкото и да искате, не успявате да се отпуснете напълно. Огледайте се и вижте дали около вас няма някои от следните вещи, които може да са причина за лошата енергия в дома ви.

Счупен часовник

Смята се, че счупените часовници са свързани с някои лоши знамения. Според фън шуй дори звънът му прогнозира неприятно събитие.

Черна врата

Може да мислите, че тя е шик, но според китайското учение Фън Шуй тя носи лош късмет в дома ви, с изключение на случаите ако е обърната на север.

Много огледала

Не са само счупените огледала носят лош късмет. Според легендата тези отразяващи стъкла могат да откраднат душата ви, затова викторианците традиционно покриват огледалата, когато някой почине.

Стар календар

Или дори календар, който е поставен на грешния месец или ден от месеца. Тъй като този елемент трябва да бъде напомняне за преминаването във времето, ако го използвате по грешен начин, се смята, че има неблагоприятно влияне върху живота ви.

Счупени съдове

При първия знак на пукнатина, трябва да изхвърлите чашата, чинията или купата. Защо? Според Фън Шуй съдовете символизират богатството и семейството. Когато ядете от напукани такива, подсъзнателно викате неприятностите и провалите в живота си.

Бодливи растения

Растения с бодли (с изключение на рози) ще донесат отрицателна енергия и лош късмет в дома ви, според принципите на Фън Шуй.

Или изсъхнали растения

Ако забравите да полеете някое растение и то изсъхне, е време да го изхвърлите. Дори слагането на сухи цветя се счита за лош късмет.

Зелени стени

Във Великобритания и САЩ този цвят се смята за нещастен. Защо? През 1700 г. шведски химик е използвал арсеник, за да направи зелени тапети и тъкани, които, когато са мокри, излъчват отровен газ, който убива хора.

Празен люлеещ се стол

Ирландците вярват, че празен люлеещ се стол кани тъмни сили да дойдат и да седят в него. Още по-лошо: ако столът се движи по свое собствено желание, това означава, че лош дух вече се е настанил в него.

Сподели: