3 неща, които хората никога не искат да разчистят, но трябва

3 неща, които хората никога не искат да разчистят, но трябва

Колкото и да чистим, бъркотиятасе натрупва през цялата година, въпреки всичките ни усилия да поддържаме подредени. Но имаме добри новини: след ваканционния сезон, сега е идеалното време за разчистване. Идеята е да се концентриране върху три неща, които пренебрегваме, но се оказват главните виновници за хаоса.

15 идеи за подреден дом

Вместо да местите постянно най-често използваниете буркани и кутии защо не ги закрепита за долната част на шкафа &nda...

15/06/2016

Ако ви е трудно да хвърлите нещо, добре е да се запитате защо. Обикновено има три причини, поради които хората се борят да разчистят нещата: емоционална привързаност, пари и вина.

Когато не отделяме време, за да сме в крак с това, което имаме в домовете си, забравяме какво има там – и след това се претоварваме, когато почистваме и не знаем откъде да започнем.

9 лесни начина да подредите стилно у дома

Добавете рафтове Ако гледката през кухненския прозорец не ви харесва, помислете за рафтове, които да монтирате там...

21/09/2016

Ако успеете да преодолеете тези препятствия, може да е по-лесно да започнете да почиствате дома си. Ето елементите, от които може да ви е трудно да се откажете.

Виновник №1: Дрехи

Ако не сте сигурни откъде да започнете, започнете с гардероба си. Вашите дрехи вероятно са първият виновник, когато става дума за безпорядък. Хората са склонни да държат дрехи, които не носят, не харесват,просто, защото ги имат.


Снимка: unsplash.com

Дрехите могат лесно да излязат извън контрол, просто защото забравяме какво имаме, не знаем какво ни подхожда и продължаваме да купуваме неща, които просто стоят. Една добра промяна е изключително задоволителна и често променя енергията на целия дом, както и на собственика.

Виновник №2: Твърде много играчки

Родителите често са най-големите жертви на бъркотията, но отчасти благодарение на децата си. Ако домът ви е пълен с твърде много играчки за техните малки, това трябва да е следващата област на безпорядък, с която се захващате. Очевидно тази купчина играчки може да бъде особено разхвърляна след празниците, което прави новата година идеалното време за разчистване.Снимка: unsplash.com

Играчките се трупат толкова бързо и през повечето време не можем да проследим какво децата ни са надраснали или с какво дори вече не си играят. Обикновено децата са много доволни – и дори по-щастливи – с по-малко неща, стига да запазят предметите, които наистина обичат и използват.

 Виновник #3: Детско изкуство

Наред с играчките, детското изкуство е друг предмет, който е труден за изхвърляне от родителит.

Разчистването на бъркотията не означава да се отървете от всички тези сантиментални парчета. Съхранявайте най-значимите части по шик начини, като кутии с капак или пластмасови кошчета.

Най-честата грешка е, когато хората чакат твърде дълго или до последната минута, например преди ход или преди да дойде организатор. Тогава те наистина се претоварват от процеса и или даряват случайно, или не редактират своите елементи достатъчно, за да окажат въздействие.

 
Снимка: unsplash.com

Ако си мислите, че премахването на бъркотията е просто да изхвърлите половината си неща, има по-голям смисъл. Фокусирайте се върху качеството на това, което спестявате, а не върху количеството на това, което премахвате. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...