Как да намерите ъгъла за привличане на пари по Фън Шуй във вашия дом

Как да намерите ъгъла за привличане на пари по Фън Шуй във вашия дом

Една от най-популярните теми за фън шуй е богатството. Има дори кътче в дома ви, което отговаря на вашия просперитет и изобилие. Можете да научите как да намерите и активирате ъгъла на парите (или ъгъла на богатството) на вашия дом, като използвате инструмент във фън шуй, наречен багуа. Багуа е енергийна карта, която е поставена върху пространство и е разделена на решетка три на три, с осем зони около център.

Фън шуй идеи за кухнята

Ако харесваме кухнята си, е логично, че бихме искали да прекарваме повече време в нея, приготвяйки вкусни ястия, коит...

14/01/2016

Вашият дом е отражение на живота ви, а багуа е един от инструментите, които практикуващите фън шуй използват, за да разберат по-добре тази връзка. Всяка от областите на багуа съответства на определен аспект от живота, като взаимоотношения, кариера, знания и да, дори вашия финансов просперитет. Тази конкретна област се нарича "Xun" на китайски и е известна също като ъгъла на богатството или парите. Тази позиция е свързана с вашето финансово богатство и изобилие, както и просперитет от всякакъв вид. Той също така представлява самооценката, която е дълбоко свързана с материалното богатство: Способността ни да получаваме богатство и изобилие се определя отчасти от това как ценим себе си.

Друго нещо, което трябва да се отбележи, е, че много хора казват, че искат да работят върху богатството, но често се случва нещо друго. Опитен практик може да ви помогне да се разровите в първопричината за вашите предизвикателства и да разберете върху какво би било най-въздействащо да работите.

Почистете дома си с помощта на фън шуй

1. Вижте под леглото Вашето легло е свързано с личната ви енергия. Хаосът под него символизира този в живота и мож...

02/06/2016

Как да намерите своя ъгъл за пари

За да откриете богатството на целия си дом, застанете до главната входна врата на къщата си с лице навътре и намерете далечния ляв ъгъл.

За да направите това по-лесно, можете също да работите само със зоната на вашата спалня или офис. В този случай ще стоите на главната врата на спалнята или офиса и ще гледате най-лявата зона - богатият ъгъл на вашата спалня или офис. 

След като намерите зоната на богатството, забележете какво се случва там. Празно ли е? Разхвърлян? Добре организиран? Помислете какво може да представлява това метафорично. Може би тази част от дома ви събира прах и не е била докосвана от месеци - може ли това да съответства на нежелание редовно да преглеждате финансите си или да правите промени в начина, по който оценявате себе си?

Съвети за подобряване на вашия паричен ъгъл

Ако искате да работите върху привличането на повече изобилие, самооценка или просперитет, може да активирате зоната на богатството на вашия дом. Ето няколко от начини да направите това.

Поправете всичко, което е счупено

Това може да не ви звучи като фън шуй, но е важно да правите светски подобрения в допълнение към по-фините, енергични корекции. Предмети, които са напукани, разпадащи се или не работят правилно, не водят до усещане за изобилие, така че е най-добре или да ги поправите, или да ги махнете.

Украсете с лилаво

Лилавото е цветът, свързан със зоната на богатството, така че поставянето на нещо лилаво тук може да активира богатството и изобилието. Това може да е произведение на изкуството, декоративна възглавница, саксия или друг предмет, който ви привлича.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Feng Shui & Modern Design (@fengshui.home)

Внесете растения

Зоната на богатството също е свързана с елемента дърво, представен от растения. Добавете здраво зелено растение към тази област, за да поканите стабилен растеж на вашите финанси или самочувствие. Растение, което е особено полезно за тази цел, е Pilea peperomioides, известно още като парично дърво.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Feng Shui & Modern Design (@fengshui.home)

Украсете със зелено или синьо

Зеленото и синьото са цветовете, свързани с елемента дърво, така че добавянето на тези цветове в зоната на богатството може да подпомогне растежа и изцелението в тази област от живота. Може да боядисате цяла стена в зелено или синьо или да изберете по-малък, по-фин акцент, в зависимост от вашия декор и предпочитания.

Активирайте с водa

В системата от пет елемента водата захранва дървото, така че добавянето на водния елемент в зоната на богатството може да бъде в подкрепа. Малък фонтан може да бъде прекрасно допълнение към тази зона - просто се уверете, че го поддържате чист! Мръсната, застояла вода няма да подобри фън шуй на вашия дом. Ако действителната вода не се чувства като подходяща за вашето пространство, можете също да включите произведения на изкуството с изображения на вода.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Feng Shui & Modern Design (@fengshui.home)

Добавете аметист

Кристалите могат да изглеждат красиви и луксозни в дадено пространство и също така са доста лесни за намиране. Аметистът е чудесно допълнение към зоната на богатството поради своя лилав цвят и защото резонира с усещането за изобилие. Може също така да предизвика чувство на духовно изобилие, което върви ръка за ръка с материалното богатство.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...