5 съвета за стилна баня

Лесно е да се постигне  

2513

Банята отдавна е престанала да бъде онова „необитаемо пространство“, което не изисква специално внимание и декорация. Модерната баня е зона за отдих и релакс, своеобразен домашен спа-център, където идваме не само да се изкъпем, но и да се отпуснем след тежък работен ден и да изоставим ежедневните грижи. Без добре обмислени детайли тя ще изглежда скучно и безлично, но ако се положат малко усилия, тя ще се превърне в прекрасен оазис, където да избягате и да се отпуснете!

Съвременната баня – лукс, блясък и просторБаните са едни от най-луксозните помещения в дома днес

1. Правилно осветление

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Правилното осветление е един от важните детайли за красивата баня, създавайки правилната атмосфера. Комбинирайте няколко различни източника на светлина, допълнете основната лампа на тавана с други светлини. Добър вариант би било огледало с вградено осветление или цветно LED осветление, което може да се променя в зависимост от вашето настроение.

2. Добре организирано съхранение

Безредието и хаосът са основният враг на малките пространства като банята. Всяка хвърлена дреболия веднага привлича погледите и разваля цялото впечатление на интериора. Ето защо е много важно правилно да се организира съхранението. Гардероби и шкафове, кутии - всичко това ще ви помогне да поддържате нещата чисти и подредени. Ако тук има достатъчно място, може да поставите малка маса: да я използвате, за да сгънете красиво тоалетни принадлежности, да поставите саксия или да украсите с поднос с декоративни предмети

3. Произведения на изкуството

Кой каза, че картините трябва да са в хола? Белите стени на банята са идеални за окачване на няколко произведения на изкуството върху тях. Основното нещо е да ги предпазите от влага. Затова използвайте снимки върху материал, който понася влага.

4. Отворени рафтове

Затворените шкафове помагат за поддържане на банята подредена, но когато става въпрос за красиви бутилки, опаковки и стилен парфюм, оставете ги на показ! Отворените рафтове ще ви помогнат с това: те са идеални за фокусиране върху декоративни елементи и ще добавят чар.

5. Цветя и растения

Озеленяването на целия дом, включително банята, е една от най-горещите тенденции в модерния интериорен дизайн. На бял фон свежата зеленина изглежда просто невероятно и придава свежест на всеки, дори и на един скучен и обикновен интериор. Ако вашата баня няма прозорци, може просто да поставите нарязани цветя или клони във ваза.

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза
Сподели: