Как да превърнем апартамента в празнична приказка

Как да превърнем апартамента в празнична приказка

Коледа и Нова година са съвсем скоро, а това означава, че е време е да помислите за подаръци, да изберете празнично облекло, да направите списък с коледни песни и филми, и най-важното - да украсите апартамента.

За да направите декорациите да изглеждат органично, първата стъпка е да помислите върху концепцията за дизайн. Например, вдъхновете се от любимия си новогодишен филм, създайте вълшебна гора у дома или изберете ретро декорации. Ако не можете да решите, опитайте обратното. Прегледайте всички празнични украси, които вече имате, и изберете стил.

 

Традиционният основен атрибут на Нова година и Коледа е дървото. Именно то създава настроението на цялото пространство. Сега на мода са минимализмът и семплото излъчване: изберете гирлянди с малки крушки, мъниста или домашно приготвени бижута. Ако искате да придадете специален чар на дървото, украсете го с черни или прозрачни топки, които могат да бъдат с еднакъв размер или различни. Друг вариант за смелите е елха в нестандартен цвят. Например, черно, бяло или дори лилаво.

 

Тенденцията за грижа за планетата си проправи път и към коледната украса. Едно от най-модерните решения е коледно дърво в еко стил. Опитайте да украсите дърво с ръчно изработени играчки - от дърво, стъкло или текстил. И не забравяйте за естествените елементи, а можете да експериментирате с ядливи декорации: окачете джинджифилови бисквитки и захаросани плодове на клоните.

Не винаги е възможно да се намери място за коледно дърво, но не бива да се отчайвате - можете да направите декоративна композиция от елхови клони. Друг вариант е стенно дърво от дървени елементи или дори гоблен, изобразяващ празнично дърво.

Да се ограничавате до едно дърво е скучно, така че помислете внимателно за декора на целия апартамент. Но не прекалявайте: подредете декорациите равномерно в целия си дом. Например, в една стая, увийте LED низ около библиотека или перваза на прозореца. В друга създайте уютна зона на перваза на прозореца с възглавници на зимна тематика.

Като алтернатива можете да се обърнете към западните традиции и да направите малка композиция в стила на коледно село. Можете да го направите от миниатюрни фигури на заснежени къщи и коледни елхи. И можете да подредите такава композиция на свободен рафт или перваза на прозореца, допълвайки я с минималистичен венец.

Запомнете основното правило: декорациите трябва да са в хармония с интериора. В идеалния случай цветовата схема трябва да включва не повече от два или три нюанса. След като основните декорации са на мястото си, можете да добавите детайли към атмосферата: новогодишни фигурки, ароматни свещи, коледни венци и елхови лапи.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...