Трикове за бързо почистване

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкане, бърсане изглежда безкрайна и уморителна. Представяме ви няколко съвета за бързо почистване, с които няма да усетите как сте свършили тази работа.

Почистете микровълновата  с пара

Няма нужда  да търкате до безкрайност. Сложете в купа равни части вода и оцет и пуснете микровълновата за 10 минути. Сложете в купичката дървена клечка, за да предотвратите кипене на водата. Отворете фурната и почистете с мек парцал.

Петна от вода по мебелите

Вземете сешоара и насочете с максимална мощност – ще изчезнат веднага.

Почистете пода и банята

В топла вода сипете от предпочитания от вас препарат за почистване и минете старателно с моп или гъба. Ако искате екологично почистване смесете вода и оцет или лимонов сок и почистете. Ако има мазни и упорити петна използвайте обезмаслител. Фугите може да почистите с помощта на паста от сода за хляб и вода или мек абразивен прах. Търкайте всяка фуга, след което изплакнете с вода. 

Премахнете драскотините по мебелите с орехи

Разтривайте леко засегнатото място с ядката и така мазнината й ще попие в дървото и ще заличи дефекта

Сол срещу мазни петна по килима и меката мебел

Тя действа само при пресни петна, затова веднага щом разлеете нещо мазно или пък червено вино, поръсете обилно мястото със сол и изчакайте 20-30 минути. Солта издърпва мазнината и след това лесно можете да премахнете петното. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...