Популярни техники в интериорния дизайн, които не са практични

Популярни техники в интериорния дизайн, които не са практични

Често търсим идеи за ремонт в интериорни блогове и социални мрежи. Не всички обаче в реалния живот се оказват толкова красиви, стилни и практични, колкото на снимката. Вижте някои популярни решения е по-добре да замените, така че апартаментът след ремонт да ви радва.

15 интересни интериорни решения за дома

Всеки с повече пари може да си купи най-скъпите и луксозни мебели и уреди. Но трябва стил и остроумие, за да измислиш...

27/05/2016

1. Отворени рафтове в кухнята

Ако преди за кухните е бил модерен минимализмът, сега основната цел на дизайнерите е да направят тази стая уютна, да я напълнят с красиви, но функционални малки неща и да се уверят, че има много свободно пространство и простор. Обикновено отворените рафтове, които заместват един или повече шкафове, се справят с всички тези задачи. Върху тях можете да поставите естетични буркани за съхранение, любимите си чинии, подправки и продукти, които винаги трябва да са ви под ръка.

10 идеи за модерен дизайн на всекидневната

В червено Тайната да опитомите червеният цвят е да балансирате с бяло. Червените стени са омекотени с бялата камин...

12/12/2022

Всичко това е страхотно, но има един съществен недостатък - отворените рафтове и цялото им съдържание събират огромно количество прах. И ако са разположени до мивката или печката, тогава се появяват капки вода, мазнини и други замърсители. Освен това трябва постоянно да мислите за външния вид на тези рафтове: какви елементи да изберете, така че да съответстват на интериора на кухнята, как да ги подредите правилно и т.н.

Ако искате да избегнете тези проблеми, дайте предпочитание на по-познатите и функционални стенни шкафове. Да, те няма да ви дадат желаната лекота и ефирност, но няма да ви се налага да читите всеки ден.

 

2. Мраморни плотове

Тези плотове са сред най-предпочитаните поради луксозния си вид. Мраморът се свързва с богатство и висок статус, така че не е изненада, че става все по-често срещан в кухните. За съжаление, външният вид е може би единственото му предимство. Материалът е порест, така че бързо абсорбира мръсотия, която е много трудна за отстраняване. Освен това е доста мек - няма да имате време да мигнете, тъй като върху мрамора се появяват драскотини. Разбира се, ако готвите рядко, тази опция ще бъде подходяща, но ако прекарвате много време в кухнята, постоянно глезейки дома си с вкусни и разнообразни ястия, мраморът ще ви разочарова.

Кварцът ще бъде много по-практичен за използване. Той е много издръжлив, удароустойчив и издържа на високи температури, така че можете да поставяте горещи съдове директно от печката върху плота. Благодарение на почти нулевата водопоглъщаемост не абсорбира мръсотия и се почиства лесно. Освен това на повърхността му не се размножават вредни микроорганизми. Ако желаете, можете дори безопасно да режете храна върху кварцов плот - върху него няма да се появи нито една драскотина.

3. Хладилник от неръждаема стомана

Както показва практиката, такива хладилници са по-скъпи от подобни модели с различен цвят, но не винаги оправдават цената си. Първо, върху тях се вижда цялата мръсотия: прах, пръстови отпечатъци, капки вода и т.н. Второ, хладилникът с цвят на неръждаема стомана абсолютно не е универсален - ако искате да обновите кухнята и да промените интериорния стил, вдъхнете живот на нещо това няма да е радикално ново: устройството във всеки случай ще придаде на околната среда индустриален вид.

Белият хладилник ще стане много по-универсален и практичен, особено когато съответства на цвета на стените и буквално се „разтваря“ в пространството. Той ще бъде чудесно допълнение към всеки интериорен стил. Освен това се почиства лесно и рядко показва замърсявания.

4. Мивка в плот

Такива мивки ожете да намерите с почти всякаква форма и от всякакъв материал. Поради тази причина мивките за плот често се срещат в интериора на банята. Но освен голям асортимент и красив външен вид, те няма с какво да се похвалят.

Моделите обикновено се инсталират по-ниско от обикновените, трудни са за почистване, също така е много трудно да се изчисли дълбочина. 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...