Как да създадем красива и елегантна градина

Как да създадем красива и елегантна градина

Концепцията за градината като второстепенно място, което може да се използва само през топлия сезон, започва да се променя и днес нейният дизайн добива напълно ново измерение. Истината е, че с удобно оформление, идеен проект и качествено обзавеждане градината ще се превърне в най-любимата част от дома.

Как да постигнем това, споделят експертите от Mr Bricolage.

Да проектираме градина

Точно както при интериорния дизайн, при планираето на градина, трябва да се вземат предвид оформлението на пространствата, както и стилът, който е най-подходящ за заобикалящата среда и предназначението й.

Определете за всяка зона конкретна цел и изберете дали ще бъде изцяло тревно пространство или ще има настилки, платформи и полуотворени зони, в които да поставите мебелите. Последният вариант е особено ефективен, когато искате да създадете уюта на вътрешно помещение като дневна, трапезария или кухня на открито.

Обзавеждане на градината

Дефинирането на отделните зони на открито пространство е полезно, за да изберете правилните мебели за градината. Например, ако разполагате с достатъчно площ, много стилно и елегантно решение е да заложите на комплект мебели за кафе Colon – красив модел от 4 части: диван, 2 фотьойла, маса. Мебелите могат да бъдат подредени във всякаква конфигурация, според вашия вкус и стил, а класическият дизайн, съчетан с функционалност ще бъде оценен от всеки, който търси удобство и практичност, без компромис с качеството.

Откритата стая на открито трябва да бъде уютна, гостоприемна и много гъвкава дори за малки дворове. В този случай заложете на стилно кресло, което няма  да заема толкова място, но ще даде изключителен комфорт на обитателите.

Идеалното решение е кресло HOLAND. Изберете едноместен или двуместен вариант, а защо и не и двете според големината на двора.

Защита от слънцето

Часовете на открито са прекрасни, но слънцезащитата е от изключително значение и трябва да бъде внимателно обмислена. Създавайки идеалната градина обаче, е добре да мислим дългосрочно за нейното ползване, а това означава да планираме всякакви климатични условия.

От Mr. Bricolage ни дават иновативно решение - пергола LUXE. Кое я прави уникална обаче? Перголата  е биоклиматик и е чудесно решение за ефективно използване на открити площи. Слънцезащитната й система е изчистена и практична, с ламели, чрез които със завъртане се достига до нужната слънцезащита или до необходимата вентилация. По време на дъжд пък скрити отводняващи канали отвеждат водата към краката на конструкцията.

За сигурна защита от дъжд отделните ламели се припокриват и перголата се затваря напълно. Моделът е изработен от алуминий и има изключително дълъг експлоатационен живот.

Така постигате автентична зона, в която може да превърнете всяко пространство в стая на открито и през по-хладните месеци.

Да се насладим и осветим вечерите в градината

Събирането сред зеленината на градината вечер и през нощта е истинско удоволствие, особено през лятото: затова от основно значение е да знаете как да осветите градината и как да създадете най-подходящата атмосфера на открито в дома си.

За целта може да изберете свободни комбинации, системи за стенно осветление – ако въпросната зона е до къщата – подови лампи и изискани светлини за масата.

Много красиво и стилно решение са аплиците Lipa. Te могат да се монтират на терасата или навсякъде по външната стена на къщата, а благодарение на специалния си дизайн, проектират красиви светлинни лъчи върху стената нагоре и надолу, като по този начин осигуряват изключително визуално изживяване.

Не пренебрегвайте изборът на осветителни тела, защото те определят и стила на градината, който трябва да съответства най-добре на естетиката на къщата, напомняйки нейните форми и цветови нюанси.

Да похапнем на открито

И нека са бъдем честни, какво е една красива градина без специално място за приготвяне на вкусно барбекю?

Разгърнете гастрономическите си възможности с барбекю на дървени въглища Kentucky – идеалният грил за всяко семейно събиране или приятелско парти на открито.

Моделът предлага просторен работен плот, който улеснява подготовката на вашите любими гриловани ястия. Изработен от висококачествена въглеродна стомана, той е здрав и устойчив на високи температури, гарантирайки дълготрайност и надеждност. Три дръжки от неръждаема стомана гарантират лесно пренасяне и маневриране, докато вграденият термометър ви помагат да контролирате температурата и да постигнете перфектните резултати.

 

И не последно място – създавайки вашата идеална градина, внимавайте да не се увлечете от тенденциите: по-добре е да предпочетете разумния и последователен стил, без да се отказвате от оригиналността, което може да се намали с декоративни аксесоари като възглавници, завеси и вази.

А най-хубавото е, че всичко това може да намерите под един покрив, на едно място – в Mr. Bricolage. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...