Да подредим стилно малкия коридор

Да подредим стилно малкия коридор
Източник: pixabay.com

Малкият коридор често се пренебрегва, когато става въпрос за декорация и организация, въпреки че е първото пространство, което виждаме, когато влизаме в дома. Един добре организиран и стилен коридор може да направи голяма разлика, създавайки усещане за уют и комфорт. Ето защо ви предлагаме няколко практически и креативни идеи за организация на малкия коридор, които ще ви помогнат да използвате максимално наличното пространство.

Мебели за коридора

Вече ви представихме някои основни правила и съвети при обзавеждане на коридора. Както стана ясно малките и функциона...

15/04/2016

1. Използвайте стените

Поставете стилни закачалки на стените за якета, чанти и шапки. Помислете за рафтове за съхранение на ключове, поща и малки предмети. Изборът на вертикално съхранение ще освободи пода и ще направи пространството по-подредено.

20+ идеи за декорация в коридора

Може би си мислите, че коридорът не е много важна част от жилището, просто защото не прекарваме тук толкова време,&nb...

18/02/2017

Добавете и огледала – те са отличен начин да направите малкия коридор да изглежда по-голям и по-светъл. Изберете голямо огледало или група от няколо малки, които ще добавят стил и ще отразят светлината.

2. Компактни мебели

Инвестирайте в компактна пейка с вградени чекмеджета или кутии за съхранение. Това е идеално място за обувки и други аксесоари, като същевременно предоставя удобно място за сядане.

Например тесните конзолни маси са перфектни за малки коридори. Те предоставят площ за декорации, ккутии с лючове или поща, без да заемат много място.

3. Организация на обувките

Поставете компактни стойки или рафтове за обувки близо до входа. Изберете модели, които могат да поберат няколко чифта обувки и да са лесно достъпни.

Ако пространството позволява, може да инсталирате шкафове или вградени ниши за съхранение на обувки. Това ще помогне да се избегне претрупване и ще запази коридора чист.

4. Кошове и кутии

Използвайте кошове и кутии за съхранение на различни дреболии. Те могат да бъдат поставени на рафта, под пейката или в шкафовете. Изберете стилни и функционални дизайни, които ще допълнят декора на коридора.

5. Осветление

Инсталирайте вградени осветителни тела или стенни лампи, които ще осветят коридора, без да заемат много място. Доброто осветление ще направи пространството по-приветливо и безопасно.

Лампите със сензор са отличен избор за коридора, тъй като се включват автоматично, когато някой влиза. Те са удобно и енергоспестяващо решение.

6. Декорация и личен стил

Украсете стените с картини, снимки или други декоративни елементи, които отразяват вашия стил. Това ще добави личен почерк и ще направи коридора по-приветлив.

Изберете светли и неутрални цветове за стените, за да създадете усещане за простор. Добавете текстури чрез килими, възглавници и тапети, които ще внесат топлина и уют.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...