Излишни вещи, които водят до безпорядък

Излишни вещи, които водят до безпорядък
Източник: unsplash.com

Всеки има у дома толкова много вещи, които всъщност не ползва. Замисляли ли сте се? Наистина ли имате нужда от двадесет тениски, десетки кърпи или множество тигани? Имаме нужда от няколко определени неща, да, но в един момент някои се превръщат в твърде много.

5 неща в домакинството, които създават бъркотия

Поддържането на реда у дома е предизвикателство, особено ако обичате да пазите неща като хартиени торбички и пластмас...

25/05/2018

Вижте 10 елемента, от които може да имате твърде много:

1. Книги

20 системи за съхранение на обувките, с които ще избегнете бъркотията в коридора

Да има няколко чифта обувки за всеки сезон е мечтата на всяка жена. Но тогава възниква въпросът – къде да съхра...

07/07/2018

Да, да. Книгите са наистина ценни и не трябва да събират прах. Ако разполагате с купища книги, но не ги четете, по-добре ги дарете някъде, където някой ще им се радва.

2. Вази

Със сигурност сте получавали цветя, което означава, че най-вероятно имате няколко (или повече) стъклени вази, които се пречкат в шкафовете ви, заемайки ценно пространство.

Какво да правите с тях обаче? Намерете им ново приложение. Pinterest разполага с много идеи за повторно използване. Или пък ги превърнете в подарък с красив букет.

3. Кърпи

Определено имаме твърде много кърпи. Ако вече са започнали да се изтъркват и не са така пухкави, използвайте ги за прах и след това ги изхвърлете.

4. Спално бельо

Имам купчина чаршафи, одеяла и калъфки за възглавници на рафт в гардероба ни за спално бельо, който пазя „за всеки случай“, но не мисля, че съм ги използвал поне през последните 5 години. Освен ако нямате дете, което се нуждае от ново спално бельо всяка вечер, наистина се нуждаете само от два комплекта чаршафи за всяко легло ( може би три, ако отлагате прането).

5. Чаши

Гигантски пластмасови чаши, малки чаши за вода, високи чаши за вода, чаши за вино чаши за кафе….И то по няколко различни вида от всяка. Наистина ли имаме нужда от различен вид чаша за всеки тип напитка?

Рационализирайте! Ако имате единични бройки, използвайте ги като подарък – напълнете с ръчно направени бонбони и поднесете в красива опаковка.

6. Грим

Най- вероятно дамите кимат с глава. Имат достатъчно фон дьо тен, сенки за очи, очна линия, руж и червило в различните чекмеджета, за да осигуря целия актьорски състав на някой филм. Истината е, че освен че претрупва чекмеджетата на банята, гримът също не трае безкрайно, така че голяма част от него може вече да е с изтекъл срок на годност. Изхвърлете всички тези неизползвани неща, след което се опитайте да ограничите колекцията си от гримове до продуктите, които използвате всеки ден, и няколко специални цвята, които ще носите при специални поводи.

6. Кутии за храна

Във всеки дом има твърде много кутии за съхранение на храна и често те са в основата на бъркотия в шкафовете. Изхвърлете всяка, която няма подходящ капак, която е захабена или мирише. Ако не държите на пластмасовите кутии, избрете керамични или стъклени съдове ,

7. Кухненски джаджи и прибори

Имате уред за гофрети, който не е използван от години? Купища порцелан, които рядко виждат бял свят? Дузина бутилки за многократна употреба? Четири или пет дубликата на често използвани прибори?

Сега е времето да прецените кои да изхвърлите и да оставите само тези, които използвате. Ако не сте използвали даден уред повече от година, явно няма нужда от него…

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...