Индустриален стил за жилищни помещения

Индустриален стил за жилищни помещения
Източник: Hörmann

Актуалният при оформянето и обзавеждането на жилищното пространство „индустриален стил“ е особено популярен сред строителните предприемачи и проектантите през последните години. Той съчетава грубоватия индустриален стил на класическите жилища с лофт дизайн с изискването за съвременна, домашна атмосфера. Освен това жилищните зони с отворена конструкция и залетите от светлина помещения са много търсени.

Hörmann приема идеята на двете тенденции с плъзгащата се врата с лофт дизайн, изработена от стомана и стъкло, и предлага елегантно, висококачествено решение за съвременно разпределение на помещенията в индустриален стил. При по-класическите жилищни стилове вратите с лофт дизайн осигуряват грабващ окото контрастен ефект. С плъзгащата се врата жилищните пространства могат да бъдат разделени – например при готвене – и след това отново да бъдат свързани в отворена кухня-всекидневна. Същевременно плъзгащите се врати пестят място, тъй като не се отварят навътре в помещението, както вратите на панти.


С голямата остъклена площ и тесните стоманени профили плъзгащите се врати с лофт дизайн на Hörmann позволяват едновременното отделяне и свързване на помещения. Това осигурява хармонични преходи, напр. между жилищната зона и кухнята.

Благодарение на голямата остъклена площ и своята фина конструкция с тясна визия на профила вратите с лофт дизайн на Hörmann предлагат максимална прозрачност и залети със светлина помещения дори когато са затворени.


С плъзгащите се врати в лофт дизайн на Hörmann жилищните зони могат да се структрурират и разделят. Същевременно се запазват навлизането на естествена светлина и максималната прозрачност.

Плъзгащите се врати с 1 или 2 крила и предлаганите като опция странични части се доставят стандартно в наситено черно. Освен това цветовете антрацитно сиво, бял или сив алуминий, транспортно бяло и антрацит металик предлагат възможност за избор между пет предпочитани цвята, а също така е възможен и избор на желания от Вас цвят по RAL, специални цветове по NCS скалата и цветове с релефен и перлен ефект.


Hörmann предлага стоманени врати с лофт дизайн като плъзгащи се врати и врати на панти. Двете впечатляват с хармонична обща визия дори в комбинация, тъй като разпределението на шпросите на едната спрямо другата е съгласувано. 

Вратите с лофт дизайн на Hörmann се предлагат също и като врати на панти с 1 или 2 крила. Благодарение на еднаквите визии на двете изпълнения на вратите се получава хармонична обща картина дори при комбинирането им.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...