Популярни техники в интериорния дизайн, които не са практични (част 2)

Популярни техники в интериорния дизайн, които не са практични  (част 2)

Ремонт, нов интериор, модерни и практични решение. Не винаги обаче те са и удобни. След като ви показахме няколко популярни техники, които се оказват непрактични, сега ви показвам още няколко. 

7 кухненски дизайна с тухлени стени

Помислете за елементите, които искате да използвате в дизйна на кухнята. В случая тук тухлената стена и бетоновата ко...

27/04/2016

Диван с велурена тапицерия

Изглежда скъпо и стилно, приятно е на допир, а цветовете, представени в палитрата, изглеждат по-дълбоки и по-интересни, отколкото на други материали. Но ако решите да закупите такъв диван, бъдете готови да се грижите постоянно за него, в противен случай той бързо ще загуби красивия си външен вид.

Интериорни идеи, които ще изведат дома ви на ново ниво

Да промените вида на дома си не е лесно, особено когато нямате идеи. Представяме ви няколко необичайни и доста екстра...

02/06/2016

Велурът е истински магнит за прах, вълна и косми. Освен това не може да се постави до прозорец, в противен случай здравината на тъканта ще намалее с времето. Материалът също така бързо абсорбира влагата, така че петната не трябва да се допускат да проникнат в тъканта - те трябва да бъдат отстранени незабавно. Като компромис можете да дадете предпочитание на синтетичния велур - той е по-лесен за грижа и изглежда също толкова луксозен.

Бели мебели

Единственото нещо, което е по-лошо от мебелите от велур, са белите мебели. Леките тъкани привличат мръсотия и прах и ако сте свикнали да ядете или пиете кафе, докато седите на дивана, бъдете готови за факта, че с течение на времето върху материала ще се появят много забележими и трудни петна. Едва ли ще можете да се отпуснете истински в компанията на такава мебел, защото от време на време ще се тревожите как да не изцапате тапицерията с неловко движение.

Ако искате да украсите светъл интериор, изберете бяло само за онези елементи, които лесно могат да бъдат заменени или подредени, например покривка на масата, възглавници на столовете. Белите шкафове и шкафове също ще бъдат практични (просто ги избършете с влажна кърпа). За други предмети и особено мека мебел използвайте пастелни нюанси: бежово, мента, нежно синьо и др. Ако желаете, ги допълнете с бели възглавници и покривало - композицията няма да изглежда по-зле, но ще причини много по-малко неприятности.

 Подове

Обикновено черният под се избира, когато трябва да създадете стилен контраст със светли стени. Да, изглежда красиво, привлича вниманието, но причинява твърде много проблеми в бъдеще. Прахът и други замърсители са много забележими на такива подове. И ако някога небрежно преместите стол или диван, останалата драскотина, която не може да бъде маскирана, ще служи като постоянно напомняне за грешката ви. Разбира се, покритие с цвят на дъб или например орех също се замърсява и надрасква, но несъвършенствата са много по-малко забележими върху него.

Малки плочки в банята

Обикновено малките плочки в банята се използват за подреждане на красива мозайка. Страхотна идея, изглежда луксозно, но когато дойде време за почистване, можете само да се хванете за главата и да се замислите защо сте избрали точно този дизайн. В банята винаги има висока влажност, така че развитието на бактерии и появата на мухъл е само въпрос на време. ПЗатова помислете няколко пъти, преди да изберете тази опция.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...