Най – добрите растения, подходящи за детската стая

Те са напълно безопасни и пречистват въздуха

427

Когато говорим за зелените растения и цветя у дома, обикновено си мислим за хола, кухнята или спалнята. Но реално те трябва да присъстват във всяко едно помещение. Така например, в детската стая те ще добавят много свежест и цвят. но не всички растения да подходящи за тази стая. За да гарантирате безопасността на малките,  да избегнете алергиите и липсата на евентуални токсични изпарения (рядко, но има и такива растения), вижте кои са най – добрите зелени растения за детската стая.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Гигантска Тиландсия

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

Тиландсиите са топлолюбиви растения. Виреят добре на температури от 21 до 29 градуса през лятото и от 18 до 21 градуса през зимата. През лятото се поливат веднъж на 2-3 дни, а зиме – веднъж в седмицата. Растението изисква висока влажност на въздуха, затова трябва ежедневно да се пръска с вода. Тиландсията не се нуждае от почва – именно това я прави толкова интересна и ефектна за отглеждане. За основа в цветния терариум може да ползвате декоративни камъчета, миди, клонки, пясък.

Калатея Медальон

Калатеята може да намерите в много форми, цветове и оцветявания. Медальонът е един от най-впечатляващите видове. Той харесва тропическите условия, затова го поставете на слънце и по възможност в близост до банята.

Калатея Concinna

Известен като „молитвеното растение“, тази Калатея много красива, а големите й листа я правят естествен филтър на въздуха. Нуждае се от непряка светлина и често поливане (да се държи влажна, но не и мокра).

Птиче гнездо

Те са с екзотично излъчване и са добър избор за всяка стая. Харесват шарена сянка и непряка светлина. Почвата им трябва да бъде влажна, затова поливайте всяка седмица.

Планинска палма

Тя не обича директната светлина, затова, ако стаята е по – сенчеста, спокойно може да я сложите тук. Издържа на умерените температури – до 10-15 градуса през зимата и 25-30 през лятото.

Саксийна лавандула

Това цъфтящо растение не трябва да се ограничава до градината или вътрешния двор. Известна със своите успокояващи свойства, може да откриете, че това е идеалното растение за децата, най – вече до леглото. Нуждае се от слънце и умерено поливане.

Папрат

Тя е особено подходяща за детската стая, защото пречиства въздуха и подобрява микроклимата в затворените пространства. През лятото може да я изнесете на верандата, но я приберете преди първата слана. Предпочита умерената светлина и редовното поливане.

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 
Сподели: