10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгъл

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгъл

Зеленото растение е един от задължителните елементи за всеки дом. Те внасят свежест, цвят, освежават въздуха, създават настроение, а грижата за тях действа успокояващо. Не всеки обаче има необходимите условия, за да гледа растение. Понякога жилището, което обитаваме е много тъмно, а както знаем, растенията обичат светлината. Това е  и причина голяма част от тях да не виреят добре. От Housebeautiful правят списък на няколко зелени растения, за които тъмният ъгъл не е проблем и те ще оцелеят дори и там. Вижте ги:

Калатея

Със своите шарени листа (в цветове като роза, бяло и жълто) това растение е приветливо допълнение към всяка стая. Прекалената директна светлина не е подходяща, защото може да избледнее.

Дифенбахия

Филтрираната светлина е най-подходяща за това растение. Опитайте се да използвате завеса като преграда между него и слънцето, особено през пролетта и лятото, когато растението произвежда нови, нежни листа.

Драконово дърво

Острите листа, които растат нагоре и имат червен контур прави името на това растение абсолютно перфектно. Но директната слънчева светлина може да ги повреди. Затова му давайте малко светлина и повече сянка.

Хлорофитум

Приспособимостта на това растение го прави много лесно за гледане. Освен това то се спогажда добре и с други растения и ще оцелее и в тъмен ъгъл.

Филодендрон

Той може да стои в тъмни помещения, но трябва да го подрязвате, за да не се разраства в дълги, единични стъбла.

Билбергия

Това тропическо растение може да оцелее дори само на флуоресцентна светлина и вирее на влажни места.

Лилия

Ако забравяте да поливате вашите цветя, това е идеалното за вас растение. За да се наложи следващо поливане на лилията, трябва изчакате да изсъхне.

Аглаонема

Тъй като това е едно от най-трайните стайни растения (оцелява и на слаба светлина) и се нуждае само от опрашване веднъж или два пъти годишно, то е идеално за начинаещи градинари.

Сансевиера

Това интересно на вид растение е доста лесно за гледане. Повече светлина ще му помогне да расте, но то толерира и тъмнината - просто внимавайте за кореновото гниене, причинено от преливане.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...