Шест растения в спалнята за по-добър сън

Правилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и ...

8775

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта. Ето няколко предложения:

Жасмин

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Проучване на щатския университет Wheeling Jesuit доказва ефективността на жасмина като натурално лекарство за сън. Според него това растение има положителен ефект върху качеството на съня, намалява тревожността и помага да се събуждаме с добро настроение. Жасминът се отглежда лесно и има много приятен аромат.

Лавандула

Лавандулата намира широко приложение в козметиката при производството на сапуни, шампоани, за ароматизиране на дрехи и др. Но ползите й са много повече от това. Тя помага за лечение на безсъние и тревожност. Проучвания показват, че инхалациите с лавандула имат силен успокояващ ефект.

Гардения

Присъствието на гардения в стаята може да ви приспи почти толкова бързо, колкото приспивателно лекарство. Проучването, направено в Германия, е тествало ефекта му върху мишки. Резултатите са показали, че гарденията има същия ефект върху тях като валиума.

Змийско растение

Евтино и лесно за отглеждане това растение пречиства въздуха в стаята, което го прави много подходящо за отглеждане в спалнята. То е в списъка на НАСА с 12 растения, които подобряват качеството на кислорода.

Алое

Приложенията на алоето са много разнообразни. То е известно с успокояващия си ефект върху кожата и като средство за пречистване на тялото. Но също така освежава и пречиства въздуха, когато в него има мръсни химикали. Това го прави предпочитано за отглеждане в спалнята и ще ви гарантира чист въздух, особено ако живеете близо до силен трафик или в индустриална зона. 

Английски бръшлян

Бръшлянът е номер едно в списъка на НАСА с най-добре пречистващи въздуха растения. Причината е, че английският бръшлян най-ефективно абсорбира формалдехида. То е лесно за отглеждане, живее при умерена температура и средна слънчева светлина. Това е може би най-добрият избор за спалнята от гледна точка на лесно заспиване и полезен сън.

Сподели: