5 тенденции за детската стая

И идеи за спалнята на малките, които ще ви харесат  

1775

Създаването на идеалната детска спалня може да е по-лесно, отколкото си мислите. Всъщност какво търсят децата? Уютно убежище, в което да играят, да спят и да мечтаят. Ето защо е важно да се създаде практична среда, която да подхранва тяхната фантазия и да ги насърчава да творят.

Идеи за малката детска стаяЦветове, открити рафтове и светлина правят и най – малкото помещение просторно  

Стилиста Алира Бел от Temple & Webster споделя петте най-големи тенденции в детската спалня, които да се включите и в стаите на вашето дете.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Многофункционални мебели

Детската стая в бялоФантастична идея е да мебелирате детската стая в бяло

Съберете удобство и функционалност в едно и ще получите универсални мебели. Леглата с чекмеджета под тях или с плъзгащи се крака, за да се местят са добро решение. Децата растат толкова бързо и техните спални трябва да могат да растат и да се променят с тях. Затова мислете за универсални мебели, които могат да се адаптират към променящите се нужди на вашето дете.

Килим за повече уют и като фокусна точка

Изборът само на една тема може да бъде като избор между няколко сладоледа - всеки е също толкова изкусен, че не знаете какво да изберете. Така е и в стаята. Има толкова много теми и мотиви, които искате да сложите, но не може да изберете. Затова започнете с килима. Изберете стил, цвят, текстура, мотив и завъртете обзавеждането и декора около него.

Висящ/ люлеещ се стол

Всяко дете иска да има място, което си е негово. Без значение дали кани приятели за игра или вие му четете приказва, осигурете му неговото място – това може да е пуф, висящ или люлеещ се стол.

Шарено спално бельо и постелки

Дори стаята да е в неутрални цветове, пъстро бельо ще добави  изключителен колорит и свежест в стаята. От фините модели до екстравагантни форми, декоративната постелка може да промени визията. Смесвайте цветове, текстури, форми, шарки и мотиви. Всичко е игра на въображение.

Магията на библиотеката

Книгите осигуряват часове забавление за децата и са важна част от тяхното развитие, така че библиотеката в спалнята е задължителна.

Не се задоволявайте с обикновена такава, има безброй възможности, които могат да добавят магически елемент към стаята. Геометричните библиотеки и плаващите рафтове са не само практични, но и дадат ново измерение към стаята.

Дизайнерски идеи за детската стаяИзползвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама
Сподели: