5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома ви

Внесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

7213

Казвали сме го и преди - растенията могат да отблъснат отрицателната енергия и да внесат положителни вибрации в дома. Във фън шуй се смята, че всяко жилищно пространство би трябвало да има свободно място, за да може енергията да преминава свободно. Не всеки обаче може да си позволи да следва стриктно правилата на това учение, но има още начини, с които да балансираме енергията в дома си – с правилните растения. Кои да изберем и какво ни носят те, вижте сега:

Босилек 

Има няколко вида босилек, единият от тях е т.нар. Свещен босилек. Той излъчва кислород почти 20 часа на ден и абсорбира вредните токсини във въздуха. Това кара хората да вярват, че може да изгони отрицателна енергия, която причинява стрес на обитателите.

Спатифилум

Счита се, че спатифилумите излъчват просперитет във всички аспекти на живота - умствен, физически и духовен. Той подобрява енергията в дома и помага за неутрализация на негативните влияния.

Салвия

Това вероятно е най – популярното растения за привличане на положителна енергия. Тя притежава невероятни пречистващи свойства, които помагат въздухът да се освободи от отрицателни емоции като гняв или страх.

Бамбук

Бамбукът се използва в Азия в продължение на хиляди години като символ на щастието и просперитет. Във фън шуй, бамбукът е дървеният елемент, който подпомага нашата жизненост и издръжливост.

Бръшлян

Той е един от най-мощните пречистватели на въздуха, помага за премахване на нежелани токсини, насърчава спокойствието и равновесието в дома. 

Сподели: