Как да преобразите коридора

Как да преобразите коридора
Източник: unsplash.com

Казват, че коридорът е визитна картичка, която може да ви разкаже много, включително и за собствениците на апартамента. Но, за да бъде впечатляващ е необходимо да комбинирате дизайнерски решения и практични идеи. Ето как да създадете пространство, което впечатлява със стил и дизайн.

Идеи за съхранение в коридора

Коридорът е първото помещение, което виждат гостите ви когато идват на гости в дома ви. А вместо да ги посрещнем с ку...

22/01/2017

1. Акцент върху контраста

Контрастните елементи в коридора могат не само да освежат скучния коридор, но и да му придадат дизайнерски щрих, който привлича вниманието от пръв поглед. Играта с контраста не е само многоцветни стени, под и таван, може да бъде и картина, ваза, скулптура, мебел и дори осветление.

2. Огледални врати

Огледалните врати в коридора са чудесна възможност за разреждане на интериора, вдъхвайки естетика в него. Първо, такива врати създават усещане за пространство и дълбочина, и второ, отразяват светлината, създавайки по-обемно осветление.

Изберете стил на вратата, който съответства на интериора и темата на стаята. Изберете материали, които изглеждат естетически приятни в интериора на коридора.

3. Графични елементи

Графичните кантиращи елементи в коридора са оригинален начин да разнообразите стаята, като я направите по-привлекателна и интересна. Често този тип кантове включва ивици или геометрия по ръбовете на стената, за да се създаде контраст и яснота. Помислете как графичният дизайн ще взаимодейства с цвета и шарките, които вече присъстват в коридора. Експериментирайте с различни цветове, шарки и текстури, за да създадете визуални ефекти, които отговарят на вашия декор. Използвайте миещи се бои или залепващи ленти за стени, за да може лесно да актуализирате интериора.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AMAZING HALLWAY IDEAS (@hallwaydesign)

4. Ниша от летви

Ниша, изработена от летви, e отлична алтернатива на конвенционалния гардероб. Можете да я изградите сами, като използвате различни по форма и размер летви или да го поръчате от майстори. Така или иначе изберете материали и дизайни, които допълват темата и съществуващия декор.

5. Монохромия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AMAZING HALLWAY IDEAS (@hallwaydesign)

Едноцветният коридор създава елегантен ефект с акцент върху естетиката. Желаният ефект може да се постигне с боя, тапет или други декоративни елементи. Изберете смел, тъмен или наситен цвят за стени и мебели, който ще добави нотка драма към пространството. Помислете за разположението на мебелите и всякакви декорации, така че цветът да е постоянен и еднакъв в целия коридор. Използвайте ярко осветление, за да създадете контраст и да добавите измерение към цвета.

6. Декоративни кукички

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AMAZING HALLWAY IDEAS (@hallwaydesign)

Декоративните куки са лесен и практичен начин да добавите място за съхранение и функционалност към вашето пространство. Те са чудесни за съхранение на палта, чанти, ключове и други, като същевременно добавят интересна естетика. Изберете куки, които отговарят на дизайна на стаята. Помислете колко често ще се използват и колко палта или чанти ще висят на тях. Изберете куки с различни размери и стилове, за да придадете на стаята си уникален и оригинален вид.

7. Пейка

Пейка за коридора е чудесна алтернатива на табуретка. С нея може да създадете уютен кът, където да починете и да побъбрите, както и за съхранение на различни дребни вещи.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...