5 професионални съвета за релаксиращо и спокойно жилищно пространство

5 професионални съвета за релаксиращо и спокойно жилищно пространство

Ако някога сте влизали в разхвърляна тъмна стая и след това в красиво, изпълнено със светлина пространство, знаете, че средата влияе на настроението ви. А след един дълъг и напрегнат ден, къде искате да бъдете? У дома, където да се отпуснете и да релаксирате.

Релаксиращи мебели

След дълг изтощителен ден в офиса не искате нищо друго, освен да се свиете някъде на кълбо и да забравите за целия св...

22/11/2015

За щастие, за да постигнте едно организирането на спокойно пространство, е лесно. Ето съветите на дизайнерите.

Внимание с палитрата

Бани, създадени за релаксация

След тежък и напрегнат ден всичко, от което се нуждаем е....една дълга и реласкираща вана. В комбинация с няколко аро...

23/01/2022

Като начало, когато създавате релаксиращо пространство, трябва да вземете предвид цветовата схема. Цветовете има психологическо въздействие. Някои нюанси като червено и жълто имат по-висока „енергия “, предизвиквайки по-силни и по-интензивни емоции. Синьото в пространството от своя страна, е едновременно овластяващо и успокояващо, бялото е постоянно успокояващо неутрално, а биофилният акцент на зеленото успокоява хората.

 

Задайте атмосферата

Релаксиращото пространство надхвърля просто визуалните ефекти – става дума за създаване на настроение и примамване на всички сетива. Ароматите, звуците и температурата също допринасят за отпускане в пространството. Заложете на цветя и зеленина, за да пренесете релаксиращата сила на природата у дома.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Hygge (@hyggehome24)

Естествените материали, ароматерапията и звуците на течаща вода от фонтани или декор също допринасят за холистично успокояващо пространство.

 

Оптимизиране на осветлението

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ragna (@nordic.spirits)

Що се отнася до осветлението, заложете на по-меки и топли цветове. Не забравяйте, че най-добрият избор в да заложите на естествената светлина, когато е възможно. Тя винаги помага да се създаде ярко и открито усещане, което може да допринесе за по-спокойна атмосфера. Светлите покрития и отразяващите повърхности могат допълнително да отразяват светлината из стаята, позволявайки баланс в цялото пространство.

 

Изберете правилните мебели

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nature’s Love Lodge (@nature.love.lodge)

Обзавеждането предлага възможност за максимизиране на комфорта. Има нещо уютно и завладяващо в мебелите, в които се отпускате – мислете за меки столове, столове-хамак и пухкави възглавници.

 

Бъдете преднамерени

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Wunderblumen/Daniela (@wunderblumen)

Едно релаксиращо пространство не може да се основава само на мантри за естетика и дизайн – има значение и как използвате пространството. „Толкова е важно да се намери зона в дома, която наистина е свободна от разсейване. Обособете място, на което да се отпуснете - може да бъде мини домашно студио за рисуване, фитнес зала за тези, които обичат да тренират, или медийна стая, където да гледате любим филм. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...