Как да се отървете от праха у дома

Как да се отървете от праха у дома

Почистването на прах може да ви се стори като загубена битка. И в някои отношения е така, идва от къде ли не. Но битката може да бъде спечелена. Ключът е не само да научите как да бършете прах , но и кои инструменти да използвате.

6 съвета за почистване на праха у дома

Прахът има онзи неприятен навик да се събира в тези кътчета и цепнатини, които мислим, че сме почистили, като в ъглит...

26/02/2017

Откъде идва прахът?

Няма само едно място, от което идва прахът, което има смисъл, защото наистина изглежда, че е навсякъде. Среща се естествено в домовете ни и идва от отворени прозорци и врати, от  кожни клетки, коса, козина на домашни любимци и влакна от килими….

Едно просто средство, което ще предпази мебелите от прах месеци наред

Трудно е да се намери човек на Земята, за когото поредното чистене на къщата му носи радост. Дейностите обикновено са...

21/03/2019

Колко често трябва да бършете прах?

Няма да лъжем – трябва да бършете прах доста често. Но помислете за това по следния начин: Лекото, често почистване на прах е много по-лесно, отколкото да го отлагате и след това да бършете прах слоеве след слой. Въпреки това, ако вие или някой във вашия дом е чувствителен към прах, се препоръчва по-често почистване. Като общо правило обаче ето най-добрия график за почистване.

 

Ежедневно: забърсвайте местата с голям трафик в общите части, като масичката за кафе и мебелите близо до отворени прозорци и врати.

Ежеседмично: Забършете най-големите и най-лесни за достигане магнити за прах. Това включва твърди мебели, декоративни елементи като рамки за картини, често използвана електроника, листа от растения (истински и изкуствени) и абажури.

Месечно: Време е да се наведете. Идва ред на первазите, осветителните тела, вентилаторите на тавана, горната част на хладилника, рамките на вратите и первазите на прозорците. Време е да се заемете и с платове, завеси, матраци и мека мебел. И не забравяйте да почистите кутията и филтъра на прахосмукачката според инструкциите на производителя, докато го правите.

Годишно: Годишното дълбоко почистване включва преместване на тежки мебели, под и зад тях, но също така и стените и таваните!

Как да бършете прах?

Първото нещо, което трябва да знаете за това как ефективно да се отървете от праха?

Изберете микрофибърна кърпа, която има положително заредени влакна за привличане на отрицателно заредени частици. Дда бършете прах като професионалист също означава да не почиствате около предметите, а под тях.

Преди да навлезем в спецификата за всяко място, ето какво трябва да знаете за всеки проект за почистване на прах:

Съберете всичко излишно, за да не се налага да местите вещи докато чистите. Напръскайте кърпата (не мебелите) със спрей за мебели и започнете от горната част на мебелите, като продължите надолу.

Обърнете внимание на зони като резби. С приставката за маркуч на прахосмукачката минете долната страна на мебелите. След това прокарайте прахосмукачката около мебелите, за да изсмучете праха, който се е събрал надолу. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...