7 странни, но забавни трика, които ще бъдат полезни в домакинството

Те работят

523

В интернет можете да намерите много необичайни и дори странни съвети, които би трябвало да улеснят живота ви. За съжаление повечето от тези "препоръки" са много далеч от реалния живот. Въпреки това, дори сред най-странните житейски трикове се срещат наистина практически съвети, които си заслужава да се пробват.

Трикове за пестене на токИли как легално да намалим сметката за ток

1. Отворете капака с тиксо

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Ако не можете да отвиете капачката, увийте около нея здраво тиксо. Притиснете добре и издърпайте, и ако имате късмет тя трябва да се развърти.

2. Отворете консерва с триене

Камъкът, бетонът или всяка друга твърда и плоска повърхност са идеални за ролята на отварачка за калай. Консервната кутия всъщност лесно се отваря и без помощта на нож. Натискате буркана на твърда повърхност и започнете да триете, докато забележите, че започва да изтънява. След това внимателно трябва да натискате отстрани, а консервата ще се отвори.

3. Електрическа отвертка за миене на съдове

Един от най-"странните" начини да се използва отвертка в домакиснтвото. Ако трябва да измиете по – труднодостъпна част, закрепете гъба и я пуснете. 

4. Тапа за вино за слушалките

 

Ако мразите да разплитате омотани слушалки, навийте кабелите около коркова тапа, за да решите проблема.

5. Лимонена подложка за скара

Ако няма с какво да покриете грила, така че месото или рибата да не залепне, можете да отрежете лимона и да направите подложка от него. Нека изглежда странно, но сега ястието наистина няма да залепне. Между другото, се оказва също много вкусно!

 

Вижте 15 трика, които ще ви помогнат да запазите топлината у домаИма много евтини, естествени начини за затопляне на жилището, които не включват електрически уреди
Сподели: