6 идеи за кухненски остров в малката кухня

Няма и да си помислите за по-голяма стая  

429

Когато става въпрос за нашето скромно жилище, не трябва да мислим само за размера или удобствата, а и за как използваме пространството. В кухнята почти всяка домакиня мечтае за остров, на който да приготвя храната или където да позиционира котлон и фурна. Но в малката стая това е почти невъзможно. Не и ако съумеете да оформите така мебелите, че да вземете максимума от наличното пространство.

Кухненски остров – аквариумЗа луксозната кухня

Ето няколко много хитри идеи, благодарение на които и най – малката кухня ще може да се възползва от предимствата и удобствата на кухненския остров.

1. Семпло и просто.

Островът в кухнятаРазбира се, кухнята ви трябва да е с внушителни размери, за да можете да си позволите да поставите остров в средата й

За малката кухня е много важно да поддържате повърхностите чисти. Това важи и за малкия остров. В случая без мивка, без котлони и принадлежности. Тогава какво? Следвайте минималистичната линия с остров, който е в тон с мебелите и може да се удовоява като маса за хранене и помощна повърхност.

2. Скрийте уредите.

Не губете място на малкия кухненски остров. Вземете пример от тази кухня и интегрирайте в него необходимите неща като съдомиялна машина и кошчета за боклук. Това ще освободи място в шкафовете и ще освободите пода.

3. С място за съхранение

Ако кухнята има малък остров, възползвайте се максимално от него и добавете отворени рафтове. В случай, че разполагате с повече пространство, помислете за помощен подвижен плот на колела.

4. Работете с ъглите.

Идеята за малки кухненски острови понякога означават работа с необичайна форма. Така е с тази кухня, в която островът е в ъглова форма, следвайки очертанията на помещението.

5. Добавете маса за хранене.

Когато квадратни метри са ограничени, всеки сантиметър е от значение. Ето защо тази идея за кухненски остров е гениална. Тук е добавена малка трапезарна маса, която е изключително удобна за сервиране, но без да заема много място.

6. Място за готвене.

Истинските кулинари ще оценят плота за готвене в средата на малкия си кухненски остров, където могат да готвят и сервират. Освен това така ще освободите място на плота.

Идеи за кухненски острови, подходящи за всеки домТези стилни острови осигуряват съхранение, допълнителен плот и са супер функционални  
Сподели: