Три тенденции в кухнята, които са заменени с нови

Готови ли сте за кухнята на бъдещето?

996

Казват, че нещата в модата са кръговрат. Нещо, което е било актуално преди години сега се завръща отново. Дали същото се отнася и за интериорния дизайн? Не съвсем.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

Тенденции и модни течения, които преди години са били актуални, днес сякаш са безвъзвратно загубени, най – малкото, защото технологиите се променят, ставаме свидетели на нови и по – съвършени материи и материали, техниките на създаване на един интериор вече са напълно различни, начинът на живот и разбиранията на хората нямат общо с миналото.

Изненадващо , но дори и идеята за перфектната кухня са е променила.

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?

Три елемента, които са част от всяка кухня и можеха да бъдат намерени доскоро, днес постепенно избледняват на заден план и са заменени с нови.

Кухненските шкафове с орнаменти

В българския език няма точно наименование на този тип шкафове, които имат леко изпъкнала фасада – като орнамент. Този стил, популярен през 80- те и 90 – те години на миналия век все по – рядко може да се види в съвременния интериор. Причината за това е не само, че са по – трудни за почистване, но и стремежът към изчистен дизайн и минимализъм.

Корпусните шкафове в рутик стил разбира се са актуални, но когато са в правилните цветове и съчетания.

Според дизайнерите днес, благодарение на богатото разнообразие на материали, техники на направа и текстури, има много по – красиви и ефектни решения, ако харесвате по – тежкия стил или орнаментите.

Плотове

Смяташе се, че гранитът и мраморът са абсолютни фаворити в интериора, които никога няма да излязат от мода. Може би, но все по – често дизайнерите прибягват до кварца като алтернатива.

Кварцът в много отношения е подобен на мрамора, има богата цветова палитра, издръжлив е, но най-важното в него е цветът. Композитният кварц не избледнява с времето, издръжлив е на условията в кухнята и се вписва в много стилове. Що се отнася до гранита, при него няма голяма разнообразие.

Висока якост, устойчивост на химикали и антибактериални свойства са три основни причини, за да изберете кварцов плот за кухнята.

Уреди

Тук не говорим само за обичайните уреди като печка, хладилник, котлони. Напоследък много от нас не могат да си представят кухня без телевизор, например, който вече може да бъде вграден в…хладилника. Или пък какво ще правим без всички онези умни джаджи, които ни помагат в готвенето – от уреди за бавно готвене, през кафемашина, която я програмираме за любимата напитка, до мултифункционален робот.

Сега собствениците на съвременни кухни мечтаят за докинг станции, помощници за дома и безжични високоговорители.

Но това не е всичко! Всички тези уреди са скрити, а дизайнът е съобразен с това чрез създаване на тайни ниши и шкафчета за електронни устройства в техните кухни.

Какво ли предстои? Кухнята на бъдещето крие много изненади!

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище
Сподели: