7 грешки при съхранение на храни, които трябва да спрете да правите

7 грешки при съхранение на храни, които трябва да спрете да правите

Никой не иска храната да се развали бързо и да отиде в кошчето за боклук, а причината това да се случи обикновено е неправилното й съхранение. Оказва се, че има много продукти, които се развалят бързо, само защото не знаем как да се грижим за тях.

5-те най-често срещани грешки, които правим за хигиената на храната

Можете да се мислите за доста чист и хигиеничен човек - миете ръцете си с антибактериален сапун, къпете се всеки ден ...

05/01/2018

Вижте кои са  най-често допусканите грешки 

1. Съхранявате сирене и колбаси в плик/ целофан

11 трика за съхранение, за да запазите по – дълго храната

Често се случва да оставим дадена храна в хладилника или на плота и след няколко дни да установим, че е развалена. А ...

20/04/2018

Когато тези продукти са в целофан или плик, при наличието на влажна среда и без вентилация, бактерии ще започнат да се размножават. Най-добре е да ги държите в кутия или в хартиена опаковка.

 

 

2. Съхранявате зелениите в торба в отделението за зеленчуци

Копър, магданоз, кориандър е добре да се съхраняват на плота, потопени във вода. Но ако ги сложите в чекмеджетата в хладилника, ниската температура ще доведе до бързо разваляне.

3. Съхранявате авокадото заедно с бананите

Има много ефективен начин за ускоряване на узряването на авокадото: слагате зеленчука в същото отделение като бананите. Газовете, които отделя банана ще доведе до бързото зреене. Но ако авокадото е вече узряло, ще се развали много бързо.

4. Съхранявате хляба в целофан / полиетилен

Съхраняването на хляб в целофан води до отделяне на конденз и поява на мухъл. Хлябът няма да издържи повече от три дни. Можете да го увиете в кърпа или да го сложите в хартиена торбичка.

5. Чакате супата да се охлади напълно, преди да приберете тенджерата в хладилника

Много хора смятат, че ако приберат топла храна в хладилника, той ще се развали. Но не и при съвременните модели, които охлаждат и горещи продукти.

 

6. Съхранявате подправките в дървени съдове

Това е грешка, тъй като дървото може да предизвика гниене. Малки бутилки от тъмно стъкло и тенекиени кутии са по-добра опция.  

4 лесни начина да премахнете загорялата храна от тигани и тави

Колкото и да обичате да готвите, колкото и вкусни, и изкушаващи ястия да правите, накрая се налага да миете съдовете....

07/12/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...