8 необичайни неща, които трябва да държите в хладилника си

8 необичайни неща, които трябва да държите в хладилника си

Повечето от нас използват своите хладилници изключително, за да поддържат храната студена, и свежа. Но храната не е единственото нещо, което може да се възползва от съхранението в охладена среда!

Всъщност има много предмети от бита, които е добре да бъдат държани на студено. Ето няколко неочаквани артикула, за които може да помислите да освободите място в хладилника си!

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

1. Свежи нарязани цветя

Има причина, често да виждате цветя, съхранявани в хладилни кутии във цветарите и флоралните отдели! Студената среда помага да се предотврати увяхването на венчелистчетата и стъблата на свежите отрязани цветя, както обикновено се случва при по-високи температури.

Можете да използвате този факт в своя полза следващия път, когато купувате цветя за някого ден-два предварително и да ги запазите свежи в хладилника си.

2. Околоочен крем

Докато повечето кремове за очи са идеални за съхранение на стайна температура, много хора предпочитат да съхраняват своите в хладилника. Нанасянето на хладен околоочен крем сутрин може да бъде наистина освежаващо и ще помогне за намаляване на подпухналостта и зачервяването около очите ви!

3. Червило

Маслата в червилото могат в крайна сметка да се развалят и да направят любимия ви нюанс неизползваем! Можете да избегнете този сценарий, като съхранявате най-скъпите или ценни червила в хладилника.

Охладените червила имат склонност да се „изпотяват“, когато се върнат на стайна температура, което не е проблем. Затова е желателно да съхранявате в хладилник червилата за специални поводи, които не носите толкова редовно, защото така ще издържат много по-дълго!

4. Очна линия

Топла, леко омекотена очна линия може да е по-лесна за нанасяне, но е почти невъзможно да се маже тънко. Ако искате тънък ефект, поставете я в хладилника за известно време, за да стегне!

5. Калъфки за възглавници

Спането през лятото може да бъде предизвикателство за много хора. Опитайте следния трик – сложете калъфката за няколко часа в хладилник и вижте как ще се почувствате.

6. Лак за нокти

Съхраняването на лак за нокти в хладилника може да удължи живота му драстично. Охлаждането може да направи лака за нокти по-вискозен и по-бърз за гладко нанасяне, но той малко се разрежда, когато започне да се връща на стайна температура. Както при червилото, препоръчително е да държите там лакове, които не носите много често, за да ги запазите.

7. Домашна, органична и натурална козметика

Ако притежавате някаква органична или натурална козметика или имате свои собствени домашно приготвени смеси, определено тряжва да ги съхранявате в хладилника си! Много от тези видове продукти се произвеждат без консерванти, а охлаждането е най-добрият ви начин да ги запазите свежи, за да можете да ги използвате, преди да се развалят.

8. Метални кухненски инструменти

Един от ключовете за приготвянето на добра, твърда бита сметана е да поддържате всичко възможно най-студено. Най-лесният начин да направите това е просто да сложите купа за разбиване, бъркалка или приставка за бъркане малко преди да започнете да приготвяте нещата.

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...