Дизайнерски идеи за детската стая

Дизайнерски идеи за детската стая

Представяме на вниманието ви няколко вдъхновяващи начина, с които можете да вдъхнете на детската стая повече организираност, жизнерадостност и отличителност.

Подберете успокояващ цвят за стените – като лилаво, той създава усещане за отпускане и отмора.

Ако искате да използвате произведение на изкуството като център на вниманието, използвайте любима снимка на децата и я увеличете в някое фото студио. Можете след това да я нарежете в стандартни формати и всяка част да рамкирате.

Черната дъска за писане е истинска забава.

Използвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама. Можете да използвате скрина като маса за повиване и място за съхранение на офис аксесоари.

Създайте приятна атмосфера, в която детето да чете: на лавицата с книги трябва да присъстват най-любимите четива, подберете подобаващо осветление и пухено канапе.

Спуснете въже от стена до стена, за да изложите по евтин начин всички отличаващи се произведения на изкуството на детето ви.

Друга идея: можете да сложите в рамка рисунки на детето си, които от време на време да обновявате с нови.

Сложете органайзер на гърба на вратата на гардероба – това е идеалното място за слънчеви очила, шноли, гребени и т.н.

 

Използвайте гардеробите и шкафовете като възможност да поставите магнитни дъски, огледала и т.н. Можете да излагате там картини, проекти, да разигравате игри и т.н.

По възможност създайте на децата свой собствен „офис”, където да могат да пишат домашните си и да се занимават с „делови” задачи.

Организирайте всички играчки, помагала, хартии, лепила, пастели и т.н. на детето в подходящи шкафове-органайзери.

Възползвайте се от всички възможности за добра организация на детската стая. Например, леглата с чекмеджета отдолу са добро решение. Или пък тези с шкафове отстрани. Дори столчето за сядане може да крие в себе си малка ракла за тайни вещи.

Не влагайте излишно пари за закупуването на различни кутии и контейнери.  Опитайте се да приложите в обращение кутиите, които сте закупили заедно с продукти от хранителния магазин. Ще забележите, че металните кутии с бисквити, които понякога са решени в детски мотиви, може да се окажат точно това, от което се нуждае дъщеря ви, за да събере вътре всички шноли и ластичета.

Разчупете границите, когато мислите. Можете да използвате закачалката не просто за якета и чадъри, но и за съхранението на различни вещи, играчки и т.н.

Сложете метър, измерващ растежа на детето ви. Той придава акцент на стаята и винаги някой любопитен гост ще прояви интерес точно към него. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...