Детската стая в бяло

Детската стая в бяло

Бялата цветова гама в процеса на избор на интериорно решение, подходящо за стаята на детето, действително е прекрасна поради много причини. Сред тях можем да подчертаем тази: подходяща е за тази възрастова група, свързва се с непорочност и светлина.

Белият нюанс крие в себе си вдъхновение и лекота, поради това с негова помощ можете да коригирате направени грешки, които са допуснати по време на ремонта. Например, когато нюансът на детските мебели започва да ви се струва прекалено тъмен, струва си да внесете в интериора декоративни елементи в бяло. Може да става дума за възглавнични, рамки на картини, малки столчета, шкафчета и т.н.

Бялото е идеалният цвят, предвид това, че обикновено именно децата получават най-малката стая в апартамента.

Благодарение на този цвят, можете визуално да увеличите пространството. Светлите нюанси освен това са отлично решение за стаи, които страдат от дефицит на светлина. Ако прозорците на детската стая гледат на север, желателно е да не използвате белия цвят. В такъв случай по-адекватно е да се обърнете към решения в рамките на нежно млечно или пък прасковено.

Тъй като бялата цветова гама практически хармонира с всички останали цветове, можете да използвате както за създаването на момичешка стая, така и на момчешка. Ако става дума за стая за момиче, можете да съчетаете белите стени с бяла прозрачна щора, светли мебели и аксесуари в нежни тонове.

Всичко това ще ви позволи да създадете атмосфера, от която струи женственост и изящност. Колкото до стаята за момчета, белият цвят може да се съчетае със синьо, кафяво, алено червено, лазурно, както и с дървесни тонове. Такава стая е едновременно просторна и достатъчно свежа.

Бялото е идеален цвят за декориране на стените на детската стая. Ако налепите бели тапети, ще дадете отлична възможност на децата да рисуват, тъй като от опита си би трябвало да сте наясно, че тапетите не остават незасегнати в присъствието на деца у дома.

Фантастична идея е да мебелирате детската стая в бяло. Приказна красота! Това решение е универсално и класическо. След като мебелите са в бяло, можете да вдъхнете контраст чрез избор на един, два или три други цвята, които да се настанят преимуществено в детската стая под формата на аксесоари и декорация.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...