Какво говори за вас цветът на детската ви стая

Той определя естетичеките ви предпочитания днес

423

Спомняте ли вашата стая от детството? С плакати на любимите звезди, с куп сувенири, огромен касетофон с касетки или компакт диск…И цветовете. Ярки стени, крещящи тонове и много настроение. Стаята на едно дете в бягство от изтощителния свят на домашните и училището, мястото, на което да останем сами (или в компанията на брат или сестра).

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете

Всъщност нещата не са се променили кой знае колко много. С изключение на новите технологии и по – модерните попълнения, детската стая остава онова място, което дава началото на нашия естетически усет към красивото и стилното. Според експерти цветът е едно от първите неща, които хората от всички възрасти оценяват, когато визуално приемат среда или обект. Именно затова, той е един от най-емоционалните елементи на дизайна. Забелязали ли сте, че хората обикновено използват думи като любов или омраза, за да обяснят как се усещат определен цвят?

Върнете се назад и се опитайте да си припомните цвета на вашата стая и вижте какво говори за вас днес.

Момче и момиче в една детска стаяВъзможно е!

Червен

Червеният цвят символ на мощта и енергията. И ако сте обитавали такава стая днес може би сте човек, който търси предизвикателствата, не се страхува да рискува и да поема нови проекти. Дали не сте максималист днес? Или казано по-просто, колкото повече, толкова по – добре.

Синьо

Синият цвят е класически за детска спалня. С толкова много нюанси, от които да избирате, той може да канализира различни настроения. Това означава, че за някои синьото символизира спокойствието и релаксацията, тъй като предизвиква усещане за водата или синьо небе. За други, синьото може да бъде свързано с тъга и чувство за слабост.

Но независимо от конкретния нюанс, хората, обитавали сини стаи да състрадателни към света около тях. Днес те държат на връзката с природата и я пренасят в домовете си чрез избора на дърво, органични материи и еко мебели.

Розово

Оказва се, че розовият цвят е не само за принцеси и любов. Това е щастлив цвят и е доказано, че намалява чувството на възбуда или безпокойство. Днес тези, които са имали розова стая, може би си падат по бохемската естетика и свободата, която дава в дизайна – много текстури, слоеве, цветове и щампи.

Лилаво

Лилавият цвят е символ на богатство, благородство, но може да се отнесе и към магията, мистерията и творчеството.

Обитателите на лилави стаи обикновено израстват с усещането за естетика и харесват по-фините неща в живота. Позлатени огледала, скъпи мебели и плюшени тъкани са достъпни и постижими алтернативи за тях.

Зелен

Природа, дзен, свобода. Зеленият цвят може да бъде лечебен, тъй като се намира в природата и почти във всички видове растения. Той символизира растежа, хармонията и стабилноста, така че може да бъде идеален за всеки, който търси тези неща в живота си.

Всеки възрастен, мислещ с любов към зелената си детска стая, най – вероятно харесва хармонията и баланса и се стреми към създаване на един изчистен и екологичен дом.

Идеалната детска стаяНека да разчупим съвременния облик на стаята
Сподели: