Домакински съвети и трикове, да поддържате дома в перфектен вид - част 2

Домакински съвети и трикове, да поддържате дома в перфектен вид - част 2

Споделяме с вас още няколко съвета, одобрени от експерти, които ще ви помогнат да работите по-интелигентно, да бъдете една крачка пред домакинските задължения и да поддържате дома си да изглежда по най-добрия начин.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016

Почистете килими и мокети, когато сте сами вкъщи

Нищо не разваля външния вид на една стая повече от изцапан и замърсен килим или килим . Можете да ги почистите сами, за да премахнете мръсотия, прашец и пърхот от домашни любимци, или да наемете професионалист.

5 бързи начина за организация през уикенда

След тежката седмица идва и времето за почивка. Оказва се обаче, че отново трябва да отделим време, за да въведем къщ...

11/06/2016

Грижете се за тапицерията на мебелите

Като една от най-използваните мебели във вашия дом, вашият диван заслужава да се грижи за него и да се поддържа чист. Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да подобрите чистотата на вашия диван, независимо от стила или вида на тапицерията, е да го почиствате добре с прахосмукачка всяка седмица.

Чисти крушки и осветителни тела

Осветителните тела са едновременно практични и декоративни, но също така са и магнити за прах, буболечки, паяжини и мръсотия. Мръсните осветителни тела намаляват количеството светлина, което една стая получава и правят всичко да изглежда скучно и мрачно.

Отстранете мръсотията и петната от стените

В повечето домове стените са най-видимите повърхности и ако те са ожулени и прашни, нищо друго не изглежда чисто. Като част от редовните задължения, стените трябва да се почистват от прах и да се премахват паяжините поне веднъж месечно – два пъти месечно е още по-добре. Почиствайте петна и мръсотия около дръжките на вратите и превключвателите за осветление всяка седмица. Големите пръски и драсканици с  пастели  трябва да се почистят незабавно за най-добри резултати.

Пренаредете мебелите

Простото пренареждане на мебелите всъщност може да направи огромна разлика в дома ви, категорични са експертите.

Помислете за калъфи на мебелите

Калъфките  могат да придадат нов облик на мебелите и се почистват много по-лесно от тапицерията. Открийте чистите петна и почистете основно калъфките в края на всеки сезон, за да ги освежите. Когато перете чехли, не забравяйте да почистите всички компоненти с едно зареждане на пералната машина. Това ще предотврати неравномерното избледняване, което може да се случи, ако перете едно парче наведнъж.

Просто боядисайте стаята за нов облик

Дори да изберете същия цвят, нов слой боя прави всяка стая да изглежда по-добре. Или добавете акцентираща стена, за да подчертаете произведения на изкуството или вградени структури като библиотека или камина.

 Източник снимки:
pexels.com
pixabay.com
freepik.com
unsplash.com

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата...

24/12/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...