5 бързи начина за организация през уикенда

Няколко бързи трика за организация, с които ще може да се възползвате максима...

2422

След тежката седмица идва и времето за почивка. Оказва се обаче, че отново трябва да отделим време, за да въведем къщата в ред. Предлагаме ви няколко бързи трика за организация, с които ще може да се възползвате максимално от почивката.

Закачете малките и най-необходими всекидневни вещи на малки кукички

Това отнема само няколко минути, а така ще спечелите много време в търсене на загубените ключове, накити или чадъра.

Селектирайте

С помощта на малки органайзери разхвърляните вещи ще бъдат само спомен. Определете един за документи, един за малки неща като монети, кламери, кабърчета, химикалки, друг за ежедневните джаджи като телефон, дистанционни и т.н.

Почистете плота на масата

Натрупаните вещи създават чувство на бъркотия в стаята. Почистете върху, под и около масата от всички стари и безполезни списания, вестници, книги, брошури….

Подредете хладилника и килера

Най-вероятно ще направите седмичните си покупки през укенда. Преди това обаче защо не прегледате какво има в хладилника и килера. Изхвърлете старите продукти или тези, които няма да консумирате и почистете рафтовете.

Не забравяйте гардероба

Винаги имаме нужда от нова дреха. А колко често имаме такива, които сме забравили някъде в дъното на гардероба. Преди да се впуснете в поредния шопинг подредете гардероба и прегледайте дрехите си. Така ще имате спретнат и нареден гардероб и ще спестите от ненужна покупка. Дали няма да излезе някоя забравена блуза или риза?

 

Сподели: