Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата в ред и да си спестим голямото търкане и подреждане в края на седмицата. Вижте тези лесни и бързи трикове за почистване.

Действайте бързо

След като нещо се разлее или плотът е напръскан с мазнина, го изчистете веднага. Така ще си спестите много търкане в края на седмицата.

Почистете най-пипаните места

Ако в събота или неделя правите вашето голямо почистване, може би пропускате да изтриете и вратите. Всъщност мястото около дръжката е най-мръсно, затова забършете там. За целта може да използвате и универсални влажни кърпички за почистване. Трикът с дръжките приложете и в кухнята. Така в края на седмицата ще бъдете много по – облекчени с почистването.

Вземете мерки

Опитайте да редуцирате мръсотията още преди да е влязала. За целта поставете постелки за пред врата от двете страни на прага. Така мръсните обувки няма да стигнат до светлия килим. Научете близките ви да се събуват веднага след като влязат, за да не се разнасят кал и камъчета из цялата къща.

Когато топлите нещо в микровълновата пък сложете хартиена слафетка, с която да предотвратите пръските. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...