4 лесни стъпки за чист и организиран дом

4 лесни стъпки за чист и организиран дом

Има много начини, с които да промените вида и обстановката на дома си. Да разместите мебелите, да смените завесите или да боядисате стените. А за да поддържате всичко това, домът се нуждае от редовно почистване. Всяка стая – малка или голяма, луксозна или семпла може да изглежда по – добре когато е свежа, чиста и подредена.

Ето и няколко съвета, как да поддържате по – лесно чистотата в дома

По една стая на ден

Ако живеете сами или чистенето се пада само вас, мислълта да минете през цялата  къща, често е ужасяваща, а и доста често си намираме редица причини, за да не го направим – уморени сме, заети сме или какво ли още не. Всъчщност не е нужно всичко да се чисти в един ден. Днес започнете с банята, утре кухнята и така неусетно ще почистите цялото жилище.

Поддържайте

След като веднъж сте изчистили основно дома, сега идва ред на редовната поддръжка. Оправяйте леглото след като станете, мийте чиниите след като се нахраните и връщайте всяко нещо на мястото му. Дори сега да ви звучи малко досадно, ще свикнете и няма да ви прави впечатление след време.

Рециклирайте и дарявайте

Ако имате купища вещи, които не ползвате, спестете си тяхното постоянно местене и почистване като ги дарите или дадете за рециклиране. Ще усетите колко по-чист и уютен ще бъде домът ви.

Спрете да купувате ненужни неща

След като сте почистили и изхвърлили непотребнотото, не се връщайте в изходна позиция. Преди да купите някаква вещ – супвенир, декорация, мебел, помислете два пъти дали реално се нуждаете от нея или го правите на емоционална основа. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...